Cauta

Rugămintea de care Bode ar vrea ca românii să țină cont: Cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă -VIDEO

Rugămintea de care Bode ar vrea ca românii să țină cont: Cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă! -VIDEO (foto: Facebook)

Dat fiind faptul că se apropie tot mai mult Sărbătorile Pascale pentru ortodocși, ministrul de Interne a ales să facă unele precizări cu privire la măsurile ce au în vedere circulația în noaptea de Înviere. Și să le transmită, totodată, un mesaj românilor care se gândesc să iasă din case, în noaptea de 1 spre 2 mai, dar nu pentru a merge la biserică, pentru a lua Lumină și a asista la ceremonialul religios.

Pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții este, în intervalul orar 22.00 – 05.00 dimineața, permisă, magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00 și în Vinerea Mare”, a subliniat Lucian Bode, aflat vineri la Cluj, alături de premierul Cîțu.

Liberalul aflat la șefia Ministerului de Interne a ales să facă apel la simțul civic, în contextul perioadei dificile generate de noul coronavirus. ”Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică, comportamentul fiecăruia dintre noi fiind decisiv în lupta pentru stoparea acestei pandemii”, a susținut Bode.

Șeful MAI: În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase

În tot acest context, ministrul de Interne a transmis un mesaj menit să ajungă în atenția celor care nu au de gând să meargă la slujba din noaptea de Înviere, dar se gândesc să iasă din case, date fiind excepțiile de la restricțiile de circulație pe timp de noapte, dispuse strict pentru această sărbătoare, în contextul prelungirii stării de alertă. ”În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a ruga toți cetățenii care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a fost auzit spunând Bode.

De asemenea, ministrul de Interne a reamintit că ”stațiunile de pe litoral, respectiv stațiunile montane vor fi deschise respectând toate regulile în vigoare, dar cu o capacitate de maxim 70% cazare din tot ce înseamnă capacitate de cazare”.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version