AcasăSOCIALMesaj de la Patriarhie, după anunțul premierului Cîțu cu privire la slujba...

Mesaj de la Patriarhie, după anunțul premierului Cîțu cu privire la slujba de Înviere: BOR se va organiza în mod exemplar

Pe fondul recentului mesaj transmis de către șeful Guvernului, cu privire la propuneri ce vizează ridicarea restricțiilor de circulație în noaptea în care se va desfășura slujba de Înviere, de Paștele ortodox, Patriarhia Română a avut o primă reacție, prin vocea purtătorului de cuvânt.

Acesta a precizat din start faptul că, spre deosebire de ritualul catolic, în cazul celui ortodox slujba de Înviere începe la miezul nopții și durează până la ora 4 dimineața. ”Anunţul de azi (joi-n.n) al premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere (…) se înscrie riguros în logica, în litera şi în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase şi autorităţi.

S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creştinilor, precum şi a credincioşilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare”, a transmis, joi, Vasile Bănescu, citat de news.ro.

Când se anunță detaliile organizatorice

Totodată, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a adus în discuție, pe lângă faptul că prima parte a slujbei de Înviere se va desfășura afară, în curtea bisericii – cu referire la slujirea în urma căreia credincioșii iau Lumină și apoi se îndreaptă către casele lor – și faptul că se va ține cont de regulile de siguranță sanitară. ”Fireşte, totul trebuie să decurgă în condiţiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranţă sanitară care implică şi solicită acum responsabilitatea şi bunul-simţ ale noastre, ale tuturor. BOR se va organiza, ca şi până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează”, a mai punctat Bănescu.

Nu în ultimul rând, oficialul a anunțat că detalii cu privire la organizarea slujbelor de Florii și de Paști vor fi anunțate în cursul săptămânii viitoare.

Ce a transmis Cîțu, în cursul acestei zile

Vă amintim că înaintea reuniunii de joi după-amiază a Cabinetului pe care îl conduce, în cadrul căreia ar urma să se decidă prelungirea stării de alertă la nivel național și măsuri ce au în vedere excepții de la restricții de circulație în noaptea de Înviere, pentru cei care vor să participe la slujba de Paștele ortodox, premierul Florin Cîțu a transmis următorul mesaj, pe pagina sa de Facebook:

”Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:
– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte).”

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger