AcasăPoliticaUPDATE. Până la ce oră se va putea circula în noaptea de...

UPDATE. Până la ce oră se va putea circula în noaptea de Înviere? Cîțu, anunț de ultimă oră!

Până la ce oră se va putea circula în noaptea de Înviere? Guvernul, așteptat să anunțe azi decizia (sursa foto: facebook)

Un răspuns cu privire la ora până la care se va putea circula în perioada Paștelui ortodox, mai precis în noaptea de Înviere, ar urma să fie aflat în cursul zilei de joi.

UPDATE: Până să înceapă ședința de Guvern, premierul a făcut un anunț de ultimă oră, cu privire la măsurile avute în vedere cu privire la noaptea de Înviere, dar nu numai. Sunt vești bune!

Iată mesajul premierului Cîțu, făcut pe Facebook: ”Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte).”


În această după-amiază, este programată o ședință a Executivului, în sistem online, cu începere de la ora 17, în cadrul căreia ar urma să se prelungească starea de alertă.

”Mâine (joi-n.n) luăm decizia, hotărârea de guvern (HG-n.n) pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă știți foarte bine că era până la ora 2:00. Vom vedea pentru mâine (joi-n.n) dacă se schimbă ceva sau nu”, declarase premierul Florin Cîțu în cursul zilei precedente, întrebat fiind despre acest subiect.

Ce anunțase și Raed Afarat

Săptămânile trecute, când anunțase, înaintea Sărbătorilor Pascale catolice, că în noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie va fi permisă circulația persoanelor în afara locuinței sau a gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 02:00 pentru participarea la slujbele religioase ocazionate de sărbătorirea Paștelui catolic, secretatul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență spunea că decizia referitoare la Paștele ortodox va fi cuprinsă în viitorul HG privind prelungirea stării de alertă.

”S-a discutat și de perioada Paștelui ortodox, deci 1 mai – 2 mai, care și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la sărbătoare și nu vor fi limitări, însă nu va apărea în hotărârea de guvern acest lucru, pentru că actuala Hotărâre de Guvern este valabilă până în data de 14 aprilie, pe când Paștele ortodox este în 1 spre 2 mai și reglementarea va apărea în următoarea Hotărâre de Guvern, de prelungire a stării de alertă”, preciza Arafat, de la Palatul Victoria, pe 25 martie.

244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger