Cauta

NOI restricţii în Bucureşti: nevaccinaţii au cel mai mult de suferit! Iată ce este INTERZIS!

Restrictii-in-Bucuresti

NOI restricţii în Bucureşti: nevaccinaţii au cel mai mult de suferit! Iată ce este INTERZIS!

Situaţia critică din Bucureşti, unde rata de infectare a ajuns la 8,28 la mia de locuitori, a determinat impunerea unor noi restricţii de către omitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, de azi, duminică, revine carantina de noapte, dar doar pentru persoanele nevaccinate. De asemenea, se reintroduce declaraţia pe propria răspundere sau adeverinţa de la angajator pentru a ieşi din case după ora 20.00.

Restricțiile de circulație nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate și celor care au trecut prin boală, nici copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

Magazinele se vor închide la ora 22, iar la restaurant, teatru sau în sălile de fitness au acces doar vaccinaţii sau persoanele care au trecut prin boală, dar nu a trecut mai mult de 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul SARS-COV 2.

Care sunt restricţiile din Bucureşti?

Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Circulaţie interzisă în intervalul 20:00 – 5:00

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5,00, cu următoarele excepții:

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19.

 

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version