AcasăSOCIALAutorităţile au decis noi restricţii, după "explozia" de cazuri de sâmbătă. Raed...

Autorităţile au decis noi restricţii, după „explozia” de cazuri de sâmbătă. Raed Arafat a spus ce NU mai au voie românii să facă

raed arafat restrictii

Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că în localităţile în care se înregistrează o incidenţă de peste şase cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori, purtarea măştii va fi obligatorie în aer liber, dar că vor exista şi anumite excepţii.

Noi restricţii au fost aprobate, sâmbătă, în forma trimisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Care sunt noile restricţii?

HG de modificare a hotărârii de prelungire a stării de alertă, aprobată azi va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau dacă au trecut 10 zile de la schema de vaccinare”, a anunţat, sâmbătă, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Iată restricţiile:

  • Masca, obligatorie și în spațiile deschise
  • Evenimente private- nunti, botezuri etc- doar pentru cei vaccinați și trecuți prin boala, cu max. 200 de invitați
  • Carantină de noapte in weekend, valabila pentru cei nevaccinati
  • Program redus la magazine
  • Școlile rămân deschise indiferent de rata de infectare

Masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise în localitățile în care rata de infectare este de peste 6 la mie, potrivit noilor măsuri adoptate sâmbătă de Guvern.

Pe de altă parte, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat în briefingul de presă că vor fi și excepții, daând ca exemplu activitățile sportive în parc. Mai multe excepții de la obligația purtării măștii ar urma să fie decise luni prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne.

La peste 6 la mie masca va fi obligatorie, dar vor fi si exceptii la anumite activități.

Asta veti vedea luni când se va emite ordinul Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne care vor stabili și excepțiile, unde nu se poartă – de exemplu dacă sunt activități sportive în parc, undeva, acolo nu se va purta, dar în zonele aglomerate unde este risc de infecție va fi obligatorie. Sperăm că ordinul să apară în cadrul zilei de luni”, a declarat sâmbătă Raed Arafat.

Bucureştiul a depăşit rata de 8 la mie

Rata de infectare cu coronavirus a crescut la București și depășește, astăzi, 8 la mie. Mai exact, incidența în Capitală a ajuns la 8,28.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi Hotărârea nr. 76 prin care ministerele Educaţiei şi Sănătăţii sunt abilitate să modifice ordinul comun astfel încât elevii să poată participa fizic la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori.

 

author avatar
Andrei Ștefan
607 afisari

20 COMENTARII

  1. Tardiv. La atitia inconstienti si nesimtiti masurile trebuiau tinute permanent, si vaccinare obligatorie de mult !

    • Auzi, ma nazistule, nu ar exista o fericire mai mare decit aceea pe care mi-ar produce-o zgomotul oaselor craniului tau(in caz ca detii asa ceva), prins intr-o menghina in curs de a fi strinsa !!!
      Stiu ca ai prefera glontul, dar ar fi prea scump si prea usor !!!

  2. Pandemie sau epidemie nu a decretat nimeni in Romania cica si asta vine de la oms i, deci din start nu au baza sa tot dea restrictii dar de mortii prin incompetenta nimenk nu raspundr!!

  3. Arafat, Arafat, de căti morți ești vinovat? Bai Lica prostalau, trebuia medicamente pentru prevenție și forme ușoare. Nu vezi ca și „vaccinatii” ajung la ATI? A… ca nu se spune la tembelizor, vorba aia ați mințit poporul cu televizorul. India a rezolvat problema cu Ivermectina, japonezii și ungurii cu favipiravir, rusii au arbidolul, numai voi alergați cu seringă dupa oameni. Care-i scopul? Sunt buni și nevaccinatii la ceva, ca motiv pentru inchiderea economiei și noi împrumuturi inrobitoare.

  4. DACA ARAFAT AR DISPAREA SI PRIGOANA ASUPRA CRESTINILOR ROMANI AR FI OPRITA. DACA NU ISI DA DEMISIA PENTRU CRIMELE DE SUB CONDUCEREA SA, ATUNCI SA NE RUGAM SA IL IA DUMNEZEU DE LA NOI SI SA IL DUCA LA SATANISTII LUI, LA TERORISTII DIN CARE SE TRAGE( OMAR HAYSSAM, UNCHIUL LUI). De ce este atat de necesar ARAFAT? PENTRU TRAFICUL DE ORGANE? CHEIA IMPORTANTEI LUI…TRAFICUL DE ORGANE!

    • Cum adica daca ”ar disparea” ?!
      Sa-l ajutam sa dispara, fie pe orizontala, fie pe verticala(recomandat) !

  5. A scos vreo vorba la sarabanda de incalcari de la faimosul Congres al PNL ?! Parsiv si ticalos personaj !

  6. Domnule Gica, mergi dle si fa ce vrei: restaurante, cafenele, baruri, cluburi, ca de astea va sare voua tandara. Daca ti-a dat Dumnezeu noroc nu te contaminezi dar daca nu, ce faci ? Iti spun eu : zici ca esti racit vreo 2-3 zile pina te trage la pat, cauti medicamentele alea, le iei, daca merg si ai noroc scapi ca esti tinar , dar cei de linga tine, ce vina au ca-i imbolnavesti ??! Te duci la spital , pooate scapi dupa o luna sau intrii la punga neagra. Tu esti atotstiutor , descurcaret, fisnet ! Incearca o statistica , fa un sondaj vacc- nevacc si fa domne ce te taie capul ! Poate sa te opreasca cineva ? Nu, asta e felul ta ! Succes.

    • Cei vaccinati vor zburda liber si netestati.
      Credeti ca nu se vor imbolnavi ?
      Ca nu vor transmite boala?
      Vor fi surprize ….Cine va raspunde ?
      Vaacinul nu trateaza boala.
      Se vede ca nici macar nu o previne 100%
      Solutia e tratamentul impotriva Covid.
      Dar de tratament nu vorbeste nimeni.
      Dau oxigen la greu pana sar in aer.

  7. Arafat, Arafat, de căti morți ești vinovat? Lica, nu practic baruri, cafenele, nici măcar Mall. I-aș trimite pe toți la munci agricole. Problema este ca nu se fac testări, nu se dau medicamente de prevenție iar cine vrea, sa se vaccineze frate, e treaba lui. Americanii vaccinati striga în strada, cati trebuie sa mai moara dintre „vaccinati” sa se afle adevărul despre „vaccin”. Asa cum spun doctori cu experienta, nu se folosesc medicamente cunoscute dar în schimb ești obligat sa-ți bagi în sânge un ser experimental cu ARNm. Ce se mai aude de tratamentul d-rei dr Groșan? care salva vieți. Nimic. E bine Lica?

  8. & Dacă ați remarcat că, după ce sirianul Omar Hayssam a fost implicat în sechestarea a trei ziariști de către grupări teroriste rebele, un alt sirian, Raed Arafat este implicat în restrângerea de drepturi și libertăți pentru mult mai multe persoane, cu motivații medicale, ?

  9. Auzi, ma nazistule, nu ar exista o fericire mai mare decit aceea pe care mi-ar produce-o zgomotul oaselor craniului tau(in caz ca detii asa ceva), prins intr-o menghina in curs de a fi strinsa !!!
    Stiu ca ai prefera glontul, dar ar fi prea scump si prea usor !!!

  10. Bai arabule, adica bai Arahatule tampit, dar de unde peesda matii crezi tu ca toti romanasii o sa stea in case, si mai ales toti romanasii care ies afara o sa continue sa poarte maskarada voastra de kakat ? 🙂 Adica, da, vaxinatii in cap ai lui Matu, care sunt numai 4 milioane, ca restul au pus ei din pix, ca sa ii sperie pe aia mai slabi de inger, aia da, o sa mearga cu makarada pe meckla, ca de aia sunt cobai experimentali voluntari dusi cu pluta pe Dambovita in jos 🙂 dar restul, aia care mai si gandesc, aia nu mai pun botul la aberatiile si minciunile voastre, bai arabule criminal, o sa ajungi cu pielea pe bat, chiar de o sa te ascunzi in acel bunkar impreuna cu Gheorghitza Muitza, tot o sa te scoata romanasii tai de acolo, si o sa te linseze pe loc, bai tarane arab de 2 lei !! Nazi Vaxin Macht Frei, ca la Platul Victoria 🙂

  11. @ Să ne reamintim din zicerile lui Raed Arafat, ?
    ,,-Dacă nu ești capabil demisionezi, !
    Lași pe altul mai capabil să rezolve problemele.
    Nu ții locul ocupat degeaba.”
    , ?

  12. & Bineînțeles că arabii nu vor mai prospera din exploatarea petrolului și va fi necesar să fie obișnuiți să facă și altceva mai puțin poluant, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger