Cauta

ȘOCANT! Au sărit să bată salvamarii pentru că le-au spus să nu intre în apă, la Eforie! – VIDEO

sursa foto: captură video Digi24

De cele mai multe ori, turiștii care vin pe litoral – în concediu sau doar în weekend – nu concep să nu intre în apa mării, pentru a face o baie. Doar că sunt situații în care valurile sunt prea mari sau sunt curenți puternici, iar scăldatul în mare poate fi foarte periculos. Așa că apar cazuri în care salvamarii au ceva de furcă pentru a-i convinge pe turiști să respecte steagurile arborate, care indică potențialul risc.

Recent, un veritabil scandal – în care s-au împărțit și ceva pumni – a avut loc pe o plajă din Eforie Nord, scenele desprinse parcă dintr-un ring de lupte derulându-se chiar în buza mării.

Mai mulți turiști din Eforie Nord s-au luat pur și simplu la bătaie cu câșiva salvamari. Nemulțumirea ar fi pornit de la faptul că oamenii n-ar fi fost lăsați să intre în apa mării, fiind pericol de înec.

Imagini cu bătaia de pe plajă

Scandalul a început după ce un turist a aruncat cu o piatră într-un salvamar aflat pe skijet și apoi totul a escaladat rapid, potrivit Digi24.

Ce a urmat a fost surprins în imagini. Și sunt cadre ce par desprinse dintr-un ring de lupte. Conflictul s-a extins după ce au intervenit și alți bărbați de pe plajă, iar în ajutorul salvamarului au sărit și alți colegi de-ai acestuia. S-a lăsat cu pumni și îmbrânceli. Bătaia generală s-a derulat până în apa mării, sub ochii celorlalți turiști aflați la plajă.

Recomandările ISU pentru turiștii aflați la mare

Vă amintim că marți a fost Cod galben de vânt pe litoral. Ca urmare, scăldatul nu a fost permis. Luni, au fost momente dramatice la Mamaia. Trei oameni au murit după ce s-au înecat. „Doar astăzi pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța au intervenit pentru salvarea a 9 persoane de la înec. Din păcate însă, 3 persoane nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate”, au transmis, luni, 14 august reprezentanții ISU Dobrogea.

Pentru a fi evitate asemenea tragedii, cei de la ISU au făcut apel la oameni să respecte câteva reguli, inclusiv să respecte „întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement, mai ales semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor”, dar și să nu lase niciodată „copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici”.

Ultimele stiri

  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • Exit mobile version