AcasăSOCIALDe la hypermarketuri, ANPC a fost retrogradată la patiserii. Inspectorii, trimiși după...

De la hypermarketuri, ANPC a fost retrogradată la patiserii. Inspectorii, trimiși după șobolanii din covrigării – FOTO/VIDEO

De la hypermarketuri, ANPC a fost retrogradată la patiserii. Inspectorii, trimiși dupa șobolanii din covrigării - VIDEODe la hypermarketuri, ANPC a fost retrogradată la patiserii. Inspectorii, trimiși dupa șobolanii din covrigării - VIDEO (sursa foto: captură video)

După ce în ultima perioadă inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au făcut mai multe controale în hypermarketuri (VEZI AICI), verificări care s-au lăsat cu sancțiuni (VEZI AICI, AICI și AICI), mai nou s-a aflat ce s-a găsit într-o patiserie din Capitală, în urma unei „descinderi” venite ca urmare a unei filmări în care a fost surprinsă o rozătoare.

Controlul s-a făcut, din câte a anunțat ANPC, duminică seară, pe 28 noiembrie, „în urma unei apariții în spațiul public a unor imagini cu un șobolan în rafturile unei patiserii”, situație în urma căreia Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor s-a autosesizat. Ca urmare, echipe de control ale Comisariatului București, coordonate de șeful ANPC, Mihai Culeafa, au făcut verificări la o patiserie cu un punct de lucru pe Șoseaua Pantelimon, din sectorul 2 al Capitalei. „Locul de unde proveneau imaginile”, conform ANPC.

Dintr-o înregistrare făcută publică de către reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorilor se poate zări, la un moment dat, un șobolan fugind prin incintă. „Aoleu!” – reacționează o persoană din rândul celor care văd rozătoarea alergând.

Ce probleme s-au mai constatat

Pe lângă animalul zărit în incintă, inspectorii au mai găsit și alte probleme, pe care cei de la ANPC le-au listat într-o postare pe Facebook.

„Deficiențele constatate de comisarii ANPC au fost:
– prezența unei rozatoare (șobolan viu), în incinta unității
– utilizarea unor grătare cu rugină și vopsea exfoliată, neigienizate,
– existența unor pereți neigienizați, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi și arsuri, tavan cu exfolieri,
– nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius,
– lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spațiul de lucru,
– lipsa informării cu privier la prezemța factorilor alergeni din produse”, conform sursei citate.

Ce măsuri s-au luat

Ca urmare a acestui control, s-a aplicat o amendă de 20.000 de lei. Și nu au fost singurele măsuri anunțate în acest caz.

„În urma controlului, operatorul economic a fost sanctionat cu amendă contravențională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare:

– retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg)

– oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei

– propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6 luni”, au mai transmis reprezentanții ANPC.

144 afisari

2 COMENTARII

  1. Uitase omul sa trimita obolul de sarbatori si pac, controlul pe capul lui. Sobo, era adus de controlori…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger