AcasăSOCIALANPC îi lasă pe români fără marketuri din care să-şi cumpere mâncare:...

ANPC îi lasă pe români fără marketuri din care să-şi cumpere mâncare: după Auchan şi Cora, cere închiderea şi a 4 magazine Mega Image

gandaciANPC îi lasă pe român fără marketuri din care să-şi cumpere mâncare: după Auchan şi Cora, cere închiderea şi a 4 magazine Mega Image

ANPC a găsit nereguli şi la 4 magazine Mega Image. Din cauza acestor abateri, autoritatea a cerut închiderea acestor marketuri.

Este vorba despre locaţiile din Piața Domenii, Bdul Ion Mihalache, Piața Sudului și unul dintre punctele de lucru de pe Șoseaua Colentina, toate din Bucureşti.

Ce nereglui au găsit agenţii ANPC?

  • prezența unor gândaci în zona de comercializare a produselor de patiserie
  • prezența capcanelor destinate rozătoarelor
  • comercializarea de legume, fructe și produse cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman
  • comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită,
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro,
  • nerespectare temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare,
  • tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi și cuptorul nu era igienizat corespunzător, de asemenea rotisorul și vitrina caldă nu erau igienizate
  • la unul dintre raioanele de panificație (cu servire individuală de căre clienți – zona de produse neambalate), s-a constatat: prezența prafului și a pânzelor de păianjen la partea superioară a vitrinelor de prezentare, iar sertarele unde sunt expuse produsele prezentau un strat grosier de resturi alimentare
  • țevile prin care circula lichidul de răcire prezinta oxidare vizibila și depuneri de gheață
  • existența unor ventilatoare ale agregatelor frigorifice, precum și agregate frigorifice neigienizate,
  • existența la vânzare, la vitrina asistată, a unor produse fără a avea etichete cu data deschiderii pentru a se putea stabili conformitatea acestora

Abateri şi la Auchan şi Cora

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus închiderea a patru unităţi Auchan din Bucureşti – magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni – pe o perioadă de cel mult şase luni, în urma abaterilor descoperite în urma unor controale desfăşurate luni.

În urma controlului, au fost înregistrate abateri importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 102.000 lei şi dispunerea unor măsuri complementare importante, printre care oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele patru magazine şi propunerea de închidere pe o durată de cel mult 6 luni a tuturor celor patru unităţi.

Produse expirate, frigidere neigienizate, insecte moarte în tăvile de expunere din vitrine, vitrine frigorifice ruginite sau cu mucegai sunt doar câteva din neregulile descoeprite de inspectorii de la protecția consumatorului în urma unor verificări în 4 magazine Cora din Capitală.

author avatar
Andrei Ștefan
7.450 afisari

19 COMENTARII

  1. Lumea ar trebui să iasă în stradă. Dacă nu, la iarnă va mânca „doze”. Doze pe certificate verzi.

  2. ANPC e o organizatie terorista nazista, care tebuie toti de acolo epurati, la propriu, nu la figurat !! Astia chiar o sa lase oamenii fara mancare, bai, sa vedeti voi in 2 luni ce foamete o sa vina, o sa va mancati intre voi pe strazi, va fi un haos clasa 1, mutumim Partidului Unic Nazist din Walachistan, multumim Matului si lui Herr Prezident, sa ne traiti si sa muriti !! Ha ha ha 🙂 Bai, acesta deja e anul 3 al Apocalipsei, si vine iarna cea mai grea, cam toti dintre cobaii astia dublu vaxxinati in cap o sa innebuneasca sau o sa dea coltul pana in prima-vara, de aia s-a pornit o asa frenezie satanika de mai prinde niste fraieri dusi cu pluta, ca numai pe aia ii mai duc cu zaharelul !! Jos Tirania Nazista !! Sieg Heil, Sieg Heil, trec arienii esentiali si puri !!

    • Dar ce, magazine romanesti nu mai sunt?! Sau ne-am invatat asa, sa dam banii in Germania, in Franta, in toata lumea, numai sa nu ramana in tara.

    • Trilulilu Trilulilu Trilulilu, ce fumași neică?
      Bine le-a făcut, bă idiotule! Te jupoaie de bani și îți dau lături!

      • Așa Tiberiu, bine spui. Într-un magazin alimentar trebuie sa fie farmacie. De exemplu în Penny au o regulă, nu te lasă să faci poze, pai din cauza asta că sa nu ai dovezi. Cred că e și ilegală treaba cu interzicerea fotografierii in magazin că doar nu e privat. Nu se ia nimeni de ei, spagari peste tot.

    • Asa e! Numai minciuni insira. Asta pentru ca vaccinul nu este obligatoriu cica. Oficial.

      Pana acum nu au vazut? Fac ce li se ordona . Sunt oameni care vor cadea si ei maine. Sunt inconstienti.
      Cum au curaj sa se uite in ochii copiilor si sa faca ce fac??? Au iesit in fata toate naparcile!

      Nu este zvon ca au murit oameni din cauza vaccinului. In familia mea . 32 de ani!! O fata buna ,cuminte , ing it.
      Dupa a doua doza de Pfizer a murit. Stop cardio respurator. O chema Cristina.
      O ora au incercat resuscitarea. A facut dupa prima doza si inainte nenumarate investigatii medicale. O sacoşă!!! Medicii de la Regina Maria i-au spus ca nu are nimic. Acum este la Pantelimon 2.
      Atentie oameni buni !!!!
      Este viata voastra in joc!

      Si iata ca niste criminali ca astia duc la indeplinire ceea ce le traseaza alti criminali.

      • Sa te pisi pe Regina Maria care fac analizele de an pulea. Cumnatului meu bolnav de cancer i au distrus blocul histopatologic ca nu l au tinut la frigider si a facut iar biopsie, pierdere de timp si bani, pe viata lui. Cine lucreaza acolo? Vanzatoare la piata?

  3. Zeci de ani nu au găsit nici o neregulă.
    Noroc cu „pandemia”!
    Dacă nu trebuiau să verifice dacă se intră doar cu certificat, nu observau că șobolanii și gândacii nu respecta protocoalele și se înghesuie fără măști și fără certificat de vaccinat.

  4. Mergeți și la KAUFLAND domnilor inspectori sa vedeți cum se autoservesc clienți cu produsele de panificație neamblate. Rușine ca aceste nereguli sunt trecute cu vederea

  5. Multe marketuri sunt la fel trebuie făcut verificări mai des, și la distribuitorii de carne, salam etc. Cred ca ar trebuie verificat

  6. Si la Mihailesti, jud Giurgiu am văzut gândaci la raionul de pâine.Imi pare rau ca nu am facut poze.Iam zis vanzatoarei si stiti ce mia raspuns:Ei mai sunt si gândaci,asta e;. Saptamana trecuta pe 28 octombrie.

  7. Cum adică ne lasă fără marketuri? Voi sunteți idioți? Pai daca nu respecta legea și vând chestii dubioase ce ați vrea să facă? Asta este scopul lor sa le dea amenzi și să ii închidă. La cate nereguli au marilele lanțuri nici nu mă mir că îi închide pe capete. Mă bucur că se respecta legea și nu au luat mită.

  8. Nu e paguba boss…Sa le închidă definitiv că nu e deranj…mai sunt destule opțiuni și banii pot rămâne în Țară..

  9. Astia anti vaccin, nu va vaccinati ca va cresc cozi de soparle si tot felul de idiotenii ce am putut auzi. Guvernul v a recomandat sa o faceti, nu pt ca le pasa de mine, de ala, de ala, ci pt ca nu vor sa cheltuie bani cu voicare ajungeti in spital, ca un vaccin costa 5€ pe cand cateva zile/saptamani pot costa si 190 milioane lei pt o singura pers. Orice vaccin are si reactii adverse ca si alea cu care sunteti deja vaccinati din copilarie dar nu mai guita nimeni atunci. Acum toti v ati facut virusologi cercetatori sistiti care i treaba. Vaccinurile au fost scoase pt a salva vieti, ca exista cazuri de 1% carora nu le face bine, asta este alta treaba. Pt a testa un vaccin este nevoie de o mare masa de oameni, adica in cazul nostru de o pandemie. Asa ca vaccinul nu a fost facut in ghiuveta ci stiinta a avansat, nu mai suntem in 1900. In tarile nordince viata a revenit la normal datorita vaccinari in masa, aici unde nivelui de cultura este 0, osa mai dureze. Este alegerea voastra ce faceti cu viata voastra.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger