Cauta

Controale fără precedent în România. Mii de polițiști au ieșit în stradă

 

După ce premierul Ludovic Orban a solicitat tuturor ministerelor să organizeze ample acțiuni de control în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, Ministerul de Interne a scos polițiști în stradă pentru a verifica respectarea distanțării sociale.

În acest context, Ministerul de Interne a organizat în toată țara ample acțiuni de control pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Controalele sunt efectuate cu predilecție în zonele aglomerate

Polițiștii verifică dacă oamenii poartă măști în mijloacele de transport în comun sau în magazine, în piețe, în general în toate locurile aglomerate, și dacă se respectă distanța recomandată.

Acțiunile de control sunt efectuate de către polițiști împreună cu membrii celorlalte structuri ale MAI.

Menționăm că, doar în ultimele 24 de ore au mai fost identificate alte 614 cazuri de coronavirus. Alte 17 persoane au decedat de la ultimul bilanț oficial.

Numărul testelor prelucrate a rămas ridicat, la 13.179, fiind a doua zi consecutivă cu peste 13.000 de teste.

Premierul Orban vrea controale „la sânge”

Premierul Orban a cerut, joi, când a fost înregistrat pentru a doua zi consecutivă un număr record de infectări cu Covid-19, ca autoritățile de control ale statului să nu aibă milă față de cei care încalcă regulile de protecție împotriva virusului. Orban a cerut ca verificările să fie efectuate atât în ministere, instituțiile statului, cât și la agenții economici, prioritatea zero fiind controlul respectării normelor de protecție sanitară.

„Vreau să transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și care încalcă regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge peste tot unde trebuie respectate reguli, respectarea acestor reguli, și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”, a cerut premierul în ședința de guvern.

Orban a cerut miniștrilor să solicite raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version