AcasăCORONAVIRUSOrban cere miniștrilor să sune mobilizarea generală și să fie făcute controale:...

Orban cere miniștrilor să sune mobilizarea generală și să fie făcute controale: „Fără milă. Prefer să izolăm virusul decât să…” – VIDEO

După ce în România au fost raportate, pentru a doua zi la rând, cifre record în dreptul infectărilor cu noul coronavirus, șeful Guvernului le-a cerut membrilor Cabinetului cu atribuții în lupta antiCOVID să fie cât se poate de activi. „Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația să îi izolăm pe români sau, Doamne ferește, să fim izolați de alte țări din Uniunea Europeană, ca urmare a creșterii numărului de cazuri”, a susținut Ludovic Orban.

Mesajul transmis de Ludovic Orban, la începutul ședinței de joi a Executivului, zi în care Grupul de Comunicare Strategică a raportat 614 cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, în România, s-a dorit a fi unul „foarte serios”, din câte a subliniat premierul. „Creşterea numărului de cazuri, creșterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă și vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maximum și să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziție pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, a ținut să transmită Ludovic Orban, joi după-amiază.

Prim-ministrul a pus accent pe faptul că, deși marea majoritate a oamenilor respecta regulile de protecție sanitară, „din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni, care, poate și datorită unei campanii de agresivitate fără precedent de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit”.

Verificări pe teren: „Mai scoateți-i din birou”!


Șeful Guvernului vrea controale, rapoarte și sancțiuni pentru cei care nu respectă normele de protecție sanitară stabilite în lupta împotriva COVID-19. „Transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și care încalcă regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge, peste tot unde trebuie respectate reguli, respectarea acestor reguli și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile.
De asemenea, solicitaţi raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Mai scoateți-i din birou pe cei care sunt obișnuit să stea pe la birou; toată lumea care are atribuții, pe teren. Raport zilnic privitor la controalele efectuate, situația descoperită în teren, măsurile dispuse pentru remedierea situațiilor, sancțiunile dictate de organele de control pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară”, a cerut Orban.

Se arată surprins de unii funcționari

Premierul le-a transmis miniștrilor că vrea ca primele verificări să fie făcute chiar în instituțiile pe care le păstoresc, cât să nu mai apară surprize neplăcute, de genul celor pe care le-a constatat personal. „În acest moment, prioritate zero este controlul respectării normelor de protecție sanitară, peste tot: în transportul public, în metrou, la locul de muncă. Şi vreau să începeți cu instituțiile pe care le conduceți. Am avut surpriza să constat că sunt funcționari care nu respectă regulile. Frumușel, de două, trei ori pe zi, trimiteți oameni din echipa de control să verifice respectarea regulilor. Cine nu respectă regulile de protecţie sanitară, sancţiune disciplinară şi chiar amendă. Dacă e necesar, puteţi apela la Poliţie, domnul ministru Vela vă poate sta la dispoziţie, pentru că, în primul rând, noi trebuie să respectăm regulile”, a îndemnat șeful Guvernului.

245 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai da ,drumul la caini pe IMM -uri, asta DA Plan de Redresare a Romaniei, prin amenzi date oamenilor si firmelor mici, sunt excluse insa bodegile, restaurantele, birturile si terassele.ce repede isi va revenii Romania dupa masurile luate de „autoritatiile care este din PNL „

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger