Cauta

Condamnată la moarte de un test Covid

Rudele celor morți vorbesc despre spitalele fantomă din Vestul țării

Senia Dumbra, din Arad, avea 63 de ani și un diabet de tip II. Într-o zi s-a simțit rău și au dus-o la spital, unde testul Covid a ieșit pozitiv, un test care i-a semnat condamnarea la moarte. Au dus-o în secția Covid și au tratat-o cu medicamentele protocolului oficial, doar pentru Covid. Medicamentele i-au provocat un accident vascular ischemic și în 6 zile au pus-o în sicriu.

Poveștile morților din Arad continuă. Nu pentru că doar aici se întâmplă, ci pentru că doar aici cei rămași fără mame au decis că vinovații trebuie să plătească. Testul Covid făcut Seniei Dumbra i-a fost fatal, pentru că, din acel moment, nimeni nu a mai tratat-o pentru adevărata afecțiune, ci doar cu medicamentele protocolului Covid, unele contraindicate pentru diabetici, iar altele cu reacții adverse mortale. Senia Dumba nu avea niciun simptom de Covid și, culmea, în a 5-a zi de la internare, al doilea test a ieșit negativ. O singură pastilă administrată la două zile de la internare i-a provocat atâta rău, încât, în ziua următoare a intrat în comă.

”În ziua de 18 noiembrie 2020, de la Spitalul Județean Arad, unde i-au făcut testul Covid, au dus-o la Spitalul Municipal. Acolo a fost cumplit, au lasat-o să moară de sete și nu au ajutat-o să meargă la toaletă. Nu avea nimeni grijă de ea. <<Du-mă acasă, fata mea, nu mă lăsa aici, că ăștia mă omoară aici>>, tot așa mi-a zis. M-am dus la spital, am luat-o și pe sora mea, și am intrat până în salon. Am certat-o pe infirmiera din salon că nu a ajutat-o pe mama și mi-a zis că nu are cum să se ocupe că sunt doar trei infirmiere care nu fac față la atâția pacienți. Până la urmă am ajutat-o eu pe mama și am pus-o pe olița. Sâmbătă, pe 21 noiembrie, m-a sunat mama să-mi spună că se simte foarte rău, că i-au dat vineri o pastilă. <<Așa mă simt de rău de la ea că parcă îmi vine să mor>>, mi-a spus. Am încercat să vorbesc cu doctorul, dar asistentele mi-au spus că nu există un doctor anume, că acolo care cum vine se ocupă de pacienți. Apoi mi-au spus că este o doctoriță care se ocupă de toți pacienții din spital. Mai după amiază, m-a sunat mama să-mi spună cu nu știe ce medicament a fost cel pe care i l-a dat vineri că se simte din ce în ce mai rău. Și iar mi-a zis <<fă ceva, Doina mea, și du-mă acasă!>>”, ne povestește Doina Dumbra, fiica Seniei Dumbra.

A intrat în comă, dar i s-a spus că doarme

Sâmbătă, 21 noiembrie, pe la prânz, Senia Dumbra i-a spus fiicei la telefon că se pune să se culce, că se simte tot rău. ”A fost ultima oară când am vorbit cu ea. Nu a mai răspuns la telefon. Am început să ne speriem. În după amiaza aceea am intrat pe coridor și medicul de acolo mi-a spus să stau liniștită că doarme, că i-au dat calmante, să nu o mai deranjăm, să nu o mai sunăm. Am plecat acasă, apoi spre seară am sunat-o din nou, dar nu răspundea și m-am dus la spital și cadrele medicale de acolo mi-au spus că mama doarme. Mi-au spus că a mâncat și că acum iar doarme, dar ea nu s-a mai trezit de atunci. Ea, de fapt, sâmbătă, la 13.30, intrase în comă. Însă nu ne-a zis nimeni. Apoi, duminică, au dus-o tomograf la Spitalul Județean. Au dus-o doar în pampersi, că toate hainele au fost ude, pentru că nimeni nu a schimbat-o. O pacientă din salon mi-a spus că mama e foarte rău și că de ieri nu mai mișcă. Îmi spunea că nu s-a ocupat nimeni de ea. Ei au tratat-o de Covid, ceea ce nu a avut, nu și-au dat interesul să o consulte de diabet sau să-i facă alte investigații”, ne mai spune Doina Dumbra.

Și-au dat seama prea târziu

Duminică, 25 noiembrie, medicul de la Spitalul Municipal Arad i-a spus fiicei doamnei Dumbra că mama sa făcuse accident cerebral ischiemic și că și-a dat seama prea târziu. ”Mi-a zis că mama e în comă, că saturația e bună, doar glicemia urca și scădea, plămânii sunt bine și că nu știe de ce, dintr-o dată, a făcut accident vascular ischemic și că e în comă. A doua zi, luni, la 12.30, doctorița a sunat-o pe sora mea și a trimis-o să ia niște injecții pentru accidentul vascular. Marți, pe la 11 dimineața, sora mea a sunat-o pe doctoriță, care i-a spus că este tot așa, dar că așteaptă să-i facă injecția. I-a spus că i-a schimbat tratamentul de diabet și că speră că o să fie bine. Pe la 12.30 ne-au sunat să ne spună că mama a murit. După ce am înmormântat-o, colega mamei de salon a venit la mine și mi-a spus că, de fapt, mama murise în noaptea de luni spre marți și nu înțeleg nici acum de ce ne-au mințit”, ne mai spune Doina Dumbra, fiica Seniei Dumbra.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version