AcasăCORONAVIRUSNume cunoscute din sfera medicală, solidare cu dr. Flavia Groșan: „Nu trebuie...

Nume cunoscute din sfera medicală, solidare cu dr. Flavia Groșan: „Nu trebuie să existe niciun protocol rigid”

Nume cunoscute din sfera medicală, solidare cu dr. Flavia Groșan: ”Nu trebuie să existe niciun protocol rigid” (sursa foto: Facebook/Flavia Groșan)

Declarațiile doctorului Flavia Groșan – ajunse în atenția publicului după un material apărut în Național, ”Un medic român face minuni. 100% vindecați de Covid”, articol care a strâns un număr uriaș de accesări- continuă să reprezinte un subiect de mare interes pentru români. Reacțiile în sfera medicală nu s-au lăsat așteptate, mai ales că s-a aflat că Groșan a fost chemată la Colegiul Medicilor, după aceste dezvăluiri.

În tot acest context, mai multe cadre medicale cunoscute se arată solidare cu Flavia Groșan, după ce doctorița pneumolog-bronholog din Oradea a dezvăluit, pentru Național, cum a reușit să salveze un număr impresionant de pacienți COVID, în diferite stadii, folosind medicație clasică, ieftină, abordând această boală ca pe o pneumonie atipică.

Joi seară, profesorul Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, i-a transmis următorul mesaj medicului Groșan, pe pagina acesteia de Facebook: ”Curaj și încredere. Dacă Colegiul vă sancționează, decizia poate fi contestată în Contenciosul Administrativ. I-am comunicat doamnei doctor Pantis că dacă se ajunge la o astfel de situație mă ofer, pro bono, să fiu expertul Dvs. în probleme de etică medicală. Bineînțeles dacă Dvs. acceptați. Fără falsă modestie, am și expertiza și experiență în acest domeniu”.

Monica Pop: Mi se pare absolut inadmisibil

Monica Pop

Totodată, medicii Monica Pop, fost manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală, dar şi infecţionistul Ion Alexie, care profesează în Statele Unite, în Las Vegas, au comentat, la România TV, toată această situație.

Schema pe care o foloseşte doamna doctor nu e deloc atipică. Este practică. E foarte asemănătoare cu cea folosită de medicul Alexie în Las Vegas. Mi se pare absolut inadmisibil. (…) Reclamaţiile la Colegiu ajung foarte târziu pe masa Colegiului. Se face mai întâi o anchetă pe care o face nişte inspectori. E uimitor că un coleg, dacă poate fi numit coleg, a făcut reclamaţie, a doua zi se întruneşte Colegiul, fiindcă nu e niciun fel de urgenţă”, a declarat dr. Monica Pop, citată de romaniatv.net.

Alexie: Nu am văzut nimic rău în protocolul domniei sale

Medicul Alexie (foto: impact.ro)

La rândul său, Ion Alexie, medic infecționist care tratează pacienți COVID dincolo de Ocean a făcut referire la faptul că încă nu există un tratament bătut în cuie pentru această boală, care suferă schimbări. ”Cu toţii ştim că COVID este o boală nouă şi în continuă schimbare. Vine val după val, simptomele şi complicaţiile se schimbă. Avem în acest moment un tratament vindecător sau salvator? Nu avem. Este adevărat că în toată lumea medicii încearcă să găsească un tratament mai bun pentru COVID? Bineînţeles.

Dacă un medic a tratat cu succes 1.000 de pacienţi şi dacă pacienţii lui au fost mulţumiţi şi nu au avut complicaţii? Trebuie să îl judecăm sau să îl aplaudăm? Eu îl aplaud. Putem pedepsi un medic care a tratat sute de pacienţi fără să le facă niciun rău şi sunt foarte mulţumiţi de serviciul adus fără efecte secundare? Părerea mea e că nu putem să-l pedepsim”, a afirmat dr. Ion Alexie, conform sursei citate.

”Nu trebuie să existe niciun protocol rigid”

Referitor la protocolul abordat de medicul Groșan, dr. Alexie a declarat: ”Nu am văzut nimic rău în protocolul domniei sale. Marea majoritate a medicamentelor le folosim şi noi. Nu trebuie să existe niciun protocol rigid. Protocolul trebuie încontinuu ajustat la starea pacientului.

Protocolul trebuie să spună că dacă pacientul nu a răspuns la protocol, lăsăm la latitudinea medicilor şi la experienţa lor. M-au sunat foarte mulţi medici. Protocolul trebuie să lase la latitudinea medicilor, să îl modifice în funcţie de starea pacientului, ci în funcţie de experienţa medicilor”.

author avatar
Andrei Coman
2.276 afisari

7 COMENTARII

  1. Am autoturism de 47 de ani !
    RARE AU FOST OCAZIILE IN CARE DOI MECANICI AU PROCEDAT LA FEL PENTRU REMEDIEREA UNEI(ACELEIASI) DEFECTIUNI.
    OARE OAMENII SINT PRETABILI LA SOLUTII FIXE DICTATE PRIN PROTOCOALE ???
    ASTA ESTE CRIMA, IAR ”SISTEMUL” E IMPUS DE LA ”PRIETENII” DE LA CARE LUAM LUMINA .
    EXCEPTIILE(RARE) CONFIRMA REGULA.

  2. Dna Mahler n are treaba ?
    La M.Nasta nu e treaba non stop ?
    Parca zice ca e inghesuiala mare la ATI…
    Concluzia ca aceasta situatie e un semnal de alarma pentru autoritati.Dna Dr.Grosan e simbolul tuturor cetatenilor care s au cam saturat de restrictii si de „protocoale medicale impuse” care nu dau rezultate.Si se pare ca nu medicii din spitale gresesc, ci protocoalele pe care trebuie sa le inghita.La scoala am invatat ca pacientul e unic, ca individ, cu nevoile sale, nu se poate generaliza un tratament ca schimbatul bujiei la masina.
    Ca de un an de zile protocolul nu prea da rezultate.Decesele cresc, nu scad.Iar vaccinarea e buna ca profilaxie dar nu trateaza boala.
    Lumea incepe sa se trezeasca…

    • Numărul de decese creste pentru că sunt omorâți oamenii cu zile, nu pentru că i-ar omorî covidul, a cărui rată este de SUB 0.5 % , și ăia, cei mai mulți, mai în etate și / sau cu organismul, de dinainte, mai șubred. Deci, ” protocoalele ” ãstora omoară, cu tot ce înseamnă ele, nu covidul, înțelegeți odată! Stăm un case și cu cârpa pe față fiindcă așa vor niște psihopați mondiali, ajutați de executanții lor vânduți. Toți, niște criminali. Cât le mai permitem?

  3. Chiar nu se intreaba nimemeni, de ce esta asa redus procentul de supravetuire la ATI, inseamna ca ceva nu este in regula cu tratamentele, dar doctorei o tin tot dupa protocoalele stabilite de nulitatiile de la MS, in frunte cu economistul fara diploma si gasca, la ce macatorie si invidie care este in tagma doctoriilor, nu accepta sa le dea cineva lectii, ramasi in rutina de habarnisti, cum zicea fostul ministrel Tataru, 80 la suta din personalul din spitale sunt varza.Doctorita a provocat conflicte diplomatice intre Gadea si Tudor, cucoana avand, trebuie sa recunoastem o exprimare putin cam ciudata, find disecata daca a aparut in public, de suorul national CTP-ul, care s-a bagat si el in seama, cand apare pe la vre-o sticla, cu moaca lui de intarcat copiii, sau speriind babele de nu mai pot sa doarma noaptea.

  4. spune un lucru atat de banal aceasta doctora incat ii demasca pe toti tradatorii din sist medical care ne au vandu si sau vandut pt treizeci de arginti!!!!!!

  5. NU TRBUIE SA EXISTE UN protocol rigid ,dar NICI AVENTURIERI in medicina umana..Omul ar trebui sa fie sfant sa nu se poata face EXPERIMENTE FARA STIREA SI ACORDUL SAU. Aventurierii nu au ce cauta in medicina umana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger