Cauta

Cinism pandemic! Nu poate dr. Groșan să salveze cât putem noi să omorâm

Comunitatea medicilor pneumologi nici nu vrea să audă despre tratamentul dr. Flavia Groșan, care vindecă bolnavii Covid. În fapt, în rândul tuturor medicilor s-a declanșat o ură furibundă împotriva dr. Flavia Groșan, care a îndrăznit să pună la îndoială protocoalele sfinte din spitale.

Când am decis s-o fac cunoscută românilor pe dr. Flavia Groșan am avut un singur obiectiv. Acela ca tratamentul folosit cu succes de acest medic să se generalizeze și ca toți cei din acest domeniu, începând de la vârf, cu Ministerul Sănătății, să facă demersuri în acest sens. Pentru că dr. Flavia Groșan nu va putea, de una singură, să-i vindece pe toți. Mai întâi au batjocorit-o, cu aportul pervers al Antenei 3, care ulterior s-a dat de ceasul morții să șteargă mizeria aruncată în spațiul public. Apoi a urmat punerea la zid a medicului, de către Colegiul Medicilor Bihor, care a avut sarcină trasată de sus, și de Societatea Română de Pneumologie. Însă valul uriaș de simpatie pentru dr. Flavia Groșan i-a luat prin surprindere și i-a dezarmat pe toți, pentru moment doar.

Mica victorie de la judecata Colegiului Medicilor Bihor, care a bătut în retragere, nu înseamnă nimic, pentru că, iată, sunt voci din această comunitate care așteaptă ca și Colegiul Medicilor din România să se sesizeze în cazul dr. Flavia Groșan. Faptul că românii au făcut cerc în jurul medicului din Oradea a avut efect, pentru că următorul atac împotriva dr.Flaviei Groșan va mai aștepta puțin. Însă, în afara susținerii uriașe arătate de români acestui medic, nimic nu s-a schimbat. Medicii de familie spun că, și dacă și-ar dori să aplice tratamentul doctorului Groșan, nu au specializarea necesară. În schimb, medicii pneumologi nici măcar nu vor să audă de combinația de medicamente folosită de aceasta. De ce? Nu este treaba lor, spun ei, și nici nu îi interesează.

Atac virulent al Societății Române de Pneumologie

Conducerea Societății Române de Pneumologie (SRP) a atacat-o extrem de dur pe medicul Flavia Groșan, susținând că tratamentul ei nu are dovezi științifice.

”SRP nu are dreptul să studieze tratamentul medicului Flavia Groșan, pentru că nu suntem acreditați să facem lucrul acesta, suntem ONG. Iar acest lucru poate să-l facă doar un for care validează o activitate medicală. Nu avem noi această pertinență, nici de bine, nici de rău. Și plus că este colega noastră, și eu încă susțin că este un om format și clădit să fie în această specialitate, pe care noi nu îl înțelegem. Noi nu suntem aici într-o luptă mediatică, noi am vrea să-i vindecăm pe toți. Oamenii care ajung în Terapie Intensivă nu ajung cu tratamentul doamnei doctor, să fim serioși. Tratamentul doamnei doctor nici nu-l știu și nici nu mă interesează, chiar nu-mi bat capul cu ce tratează dr. Flavia Groșan. Ea nu a tratat forme grave, ea a tratat forme ușoare și medii. Omul devine grav nu în funcție de tratament, ci în funcție de terenul lui, de genetica lui și de comorbidități. Nu înseamnă că dacă îi dau un panaceu universal el o să ajungă sau nu o să ajungă grav, nu asta l-a salvat pe om. Asta nu justifică de ce un tânăr cu obezitate, diabetic, e ventilat și un om la 85 de ani e ca o floare. Noi, ca societate, ne-am distanțat 100% de dna doctor Flavia Groșan. Nimeni nu este de acord cu ea. Noi suntem de formație doctori, iar protocoalele în medicină înseamnă să respecți niște pași. Nu ai voie în viața ta de doctor să spui că tu nu respecți nimic. Noi practicăm o medicină bazată pe dovezi. Doamna doctor nu a publicat ceva în mod deosebit, nu are o dovadă științifică pe care noi să o combatem. Dumneavoastră nu mă puteți crede pe mine dacă vă spun să beți ceai de gălbenele că o să vă treacă urticaria”, ne-a declarat prof.dr.Roxana Nemeș, președintele SRP.

Se așteaptă sesizarea Colegiului Medicilor din România

Președintele Societății Române de Pneumologie arată că foarte mulți medici sunt supărați pe dr. Groșan, care s-au considerat lezați de afirmațiile sale. ”Noi în momentul acesta așteptăm opinia Colegiului Medicilor din România și ei vor fi cei care vor putea să spună ce vor să facă. Pentru că altfel înseamnă că am trimite toți pacienții de Covid la doamna doctor ca să-i tratăm și am scăpa de toate cheltuielile. Adică colegii noștri au stat și stau în unitățile de Terapia Intensivă și la 40 de grade astă-vară aveau apă în bocanci, stau în costume, doamna face consulturi on-line, tot respectul din lume, dar nici nu știe cum arată un spital Covid. Totuși, un pic de respect pentru oamenii ăștia. Poate ar trebui să-i propunem să vină și să lucreze în unitatea de Terapie Intensivă și nu să fie atât de agresivă și să spună veniți la mine să vă spun eu cum să-i tratați”, ne-a mai precizat președintele SRP, prof.dr. Roxana Nemeș.

 

Ultimele stiri

  • Eșec de proporții: consolidarea clădirilor, pusă pe pauză de Nicușor Dan
  • Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat
  • Ce amendă rişti să încasezi dacă faci grătar pe balcon, de 1 Mai. Autorităţile au tras un semnal de alarmă
  • Anunţ despre pensiile românilor, înainte de Paştele 2024. Răsturnare de situaţie. Când vin banii. Ce a transmis Poşta Română
  • Marcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale 2024
  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Exit mobile version