Cauta

Publicitatea “junk food” ar putea fi interzisa copiilor

Publicitatea “junk food” ar putea fi interzisa in continutul online pentru copii mai intai in Regatul Unit, apoi in UE, potrivit buletinului  Asociatiei Europene a Agentiilor de Publicitate (EACA), informeaza Adplayers.

Jurnalistii britanici urmaresc indeaproape preocuparile The Committee of Advertising Practice (CAP), un fel de cenzura a publicitatii britanice. Potrivit BBC, specialistii CAP lucreaza la reglementari care ar putea sa interzica proprietarilor de continut online sa difuzeze reclame la alimente considerate nesanatoase pentru copii, cum sunt cele din categoria recunoscuta sub numele de “junk food”, urmand sa demareze consultari publice in privinta stabilirii unor reglementari. In prezent, publicitatea la alimente considerate nesanatoase pentru consumul uman este oprita deja in programele de televiziune care au public sub 16 ani, dar nu si online, unde advertiserii continua plasarea de mesaje publicitare. O reglementare in acest sens pe canalele online ar putea sa afecteze inclusiv continutul unor platforme precum YouTube sau ITV Hub. Publicitatea la produsele bogate in sare, zahar si grasimi a fost deja oprita in programele de televiziune cu public sub 16 ani inca din anul 2007 de catre regulatorul in audiovizual (Ofcom),  la presiunea Advertising Standards Authority (ASA), organizatie care a elaborat reglementari  pentru acest tip de publicitate inclusiv in print, panotaj si online. Cei mai afectati de intrarea in vigoare a normelor de reglementare a publicitatii pentru produse cu continut bogat in sare, zahar si grasimi sunt lanturile de restaurante care au in meniu produse asociate acestui continut ( hamburger, aripi de pui etc), procesatori din industria dulciurilor (ciocolata, batoane de ciocolata) si produsele din categoria snacks.

Ce inseamna junk food

​Junk food se refera de obicei la alimentele cu valoare nutritiva mica, hrana bogata in calorii, grasimi, zahar, sare sau cafeina si poate include cerealele pentru micul dejun, bomboane, chipsuri, prajituri, cartofi prajiti, guma, hamburgeri, hot dog, inghetata, sucuri si multe dulciuri. Insa, ceea ce este considerat „junk food” depinde uneori de mai multi factori. Unii ar putea spune ca pizza este junk food, de exemplu. Insa, daca blatul este facut din grau integral, iar toppingul este cu legume, ai putea spune ca pizza iese complet din categoria junk food, conform Webmd.com.

Ultimele stiri

  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Exit mobile version