Cauta

De ce se teme Crin Antonescu de Laura Codruta Kovesi

Fie si in ceasul al treisprezecelea, Mona Pivniceru a fost, in sfarsit, sincera cu principalul sau sustinator, Crin Antonescu, caruia i-a recunoscut ca au pierdut razboiul Justitiei. Insa ceea ce l-a ofuscat cel mai tare pe presedintele PNL a fost confirmarea faptului ca mai marii Comisiei Europene au cerut-o transant pe Laura Codruta Kovesi in fruntea DNA.

Crin Antonescu are motive de ingrijorare

Drept urmare, intreg aparatul de propaganda al liberalilor a primit ordin sa sifoneze cu orice pret imaginea fostului procuror general al Romaniei. La pachet cu premierul Victor Ponta, care urmeaza sa fie acuzat ca ar indeplini cu slugarnicie pretioasele indicatii ale lui Jose Manuel Barosso. Si, totusi, ce a starnit aceasta reactie isterica si fara precedent a liderului liberal? Probabil ca acesta stie cu ce dosar va debuta in forta mandatul lui Kovesi la DNA.

Liberalii au primit ordin sa o atace pe Laura Codruta Kovesi

Atac la Barosso

Desi izolat pe plan international, Crin Antonescu tine mortis sa-si puna si mai mult in cap liderii europeni. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, strategia gandita de apropiatii liderului PNL pentru compromiterea, pe ultima suta de metri, a sanselor de numire a Laurei Codruta Kovesi prevede un atac neobisnuit la insusi presedintele Comisiei Europene. Cel despre care ar urma sa se sustina, pe diverse canale mediatice, ca are un interes ascuns in impunerea lui Kovesi la sefia DNA.

Relu Fenechiu (foto), Ovidiu Silaghi si Mihai Vlasov, suspectati ca au vrut sa-l favorizeze pe „regele asfaltului”
Ovidiu Silaghi
Mihai Vlasov

Scenariul prevede si „victimizarea” miliardarului Nelu Iordache, ajuns dupa gratii din cauza unei plangeri inaintate la OLAF de asociatii sai portughezi de la Monteadriano Engenharia E Construcao SA. Firma  despre care unii lideri liberali sustin ca ar fi descoperit ca are in conducere un fost consilier al lui Jose Manuel Barosso, de pe vremea cand acesta era ministru de externe si premier al Portugaliei. Si ca astfel s-ar explica de ce a fost arestat „regele asfaltului”, care nu le-a platit cateva milioane de euro celor de la Monteadriano. Mai mult, liberalii insinueaza ca viitoarea conducere a DNA are misiunea de a-l infunda definitiv pe patronul ROMSTRADE, cu ajutorul altor dosare care vor fi deschise dupa venirea Laurei Codruta Kovesi.

Troica Fenechiu – Silaghi – Vlasov

De altfel, tocmai teama de aceste noi dosare deschise pe numele lui Nelu Iordache pare sa fi starnit si panica lui Crin Antonescu. Pentru ca, din informatiile intrate in posesia noastra, „calvarul” judiciar al patronului ROMSTRADE este de-abia la inceput. Iar in toamna anului trecut, cand nimic nu prevestea prabusirea imperiului sau financiar, Iordache ar fi beneficiat de un puternic „lobby” din partea a trei nume grele de la fruntea PNL. Este vorba despre fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, actualul titular al ministerului, Relu Fenechiu si influentul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Vlasov. Mai mult, prin intermediul unui actual consilier al lui Fenechiu s-ar fi pus la punct si un plan de „bluerizare” a TAROM, prin care conducerea companiei aviatice de stat sa adopte masuri manageriale care sa favorizeze firma concurenta Blue Air, apartinand lui Iordache. Numai ca mai multe intalniri de taina ale celor implicati se pare ca au fost atent monitorizate de catre ofiteri sub acoperire, care pot astfel furniza procurorilor anticoruptie „materia prima” necesara unor noi dosare avand drept obiect suspiciunea de trafic de influenta. Si care s-ar putea solda cu „spargerea pusculitei” lui Crin Antonescu, cei trei fiind cunoscuti drept principalii contribuitori financiari la bugetul de campanie al presedintelui PNL.

Nelu Iordache poate trage dupa el si alte nume grele

Are in custodie si Parchetul General

Influenta Laurei Codruta Kovesi la butoanele Justitiei ar urma sa fie cu atat mai mare, cu cat Daniel Morar a semnat deja detasarile celor care ii vor succede la conducerea Parchetului General, pana la lamurirea situatiei. Astfel, Gabriela Scutea este prim adjunct, iar Marius Iacob, adjunct. Iar cum cei doi sunt cunoscuti drept oamenii de incredere ai viitoarei sefe de la DNA, lucrurile se complica si mai mult pentru cei aflati in vizorul acesteia.

Ultimele stiri

  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Exit mobile version