Cauta

S-a aflat chiar de la Klaus Iohannis: Pe ce anume se concentrează, în acest moment, eforturile Guvernului!

După ce a stat de vorbă cu premierul și mai mulți reprezentanți ai Guvernului, la o zi de la depunerea, de către PSD, a moțiunii de cenzură ce vizează actualul Cabinet, Klaus Iohannis a prezentat concluziile ședinței.

Nu a făcut referire la moțiune, ci a pus accent pe alte ce va face Executivul, cu accent pe întâlnirea de marți cu Ludovic Orban și câțiva miniștri implicați în elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență, pregătit pentru a atrage fondurile europene negociate săptămânile trecute, la Bruxelles, ”necesare pentru redresarea economiei”.

Concret, președintele a anunțat că ”Guvernul lucrează în prezent la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program și, foarte important, este în dialog permanent cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele propuse în final să fie eligibile, adică să poată fi finanțate din aceste fonduri”.

”De partea noastră, este nevoie de o serie destul de lungă de acte normative, care sunt necesare – și aici pregătirile sunt foarte avansate și Guvernul urmează să le adopte – pentru a fi în situația să aplicăm efectiv pentru acești bani. Eforturile Guvernului, în acest moment, se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de infrastructură și acum vorbesc aici în special despre autostrăzi și căi ferate. Deci, autostrăzile sunt foarte, foarte importante în această fază și în acest domeniu pot să spun că suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane importante de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte cu care se solicită acești bani europeni”, a continuat primul om în stat.

Sprijin pentru fermieri

Totodată, Klaus Iohannis a adus în discuție și faptul că fermierii români au nevoie de susținere. ”Știm foarte bine că, pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăți generate încă de seceta prelungită din primăvară. Pentru a veni în sprijinul lor, lucrăm pe două direcții importante. Prima, pentru a veni în sprijinul fermierilor, Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. Știu că aici au circulat tot felul de așa-numite fake news în spațiul public. Deci, încă o dată: Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale pentru despăgubirile fermierilor afectați de secetă. A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații”, a precizat, între altele, președintele.

Vă amintim că la discuțiile de la Cotroceni au participat, pe lângă șeful Executivului, și vicepremierul Raluca Turcan, precum și miniștrii Finanțelor, Economiei, Transporturilor și Agriculturii.

sursa foto: presidency.ro

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version