Cauta

Rusia atacă – Ucraina doar sapă tranșee

Oficialii ucraineni se tem că armata nu reușește să-și extindă rețeaua de tranșee și fortificații defensive suficient de rapid pentru a rezista unei ofensive rusești așteptate în nord-estul și sud-estul țării

Oficialii ucraineni se tem că armata nu reușește să-și extindă rețeaua de tranșee și fortificații defensive  suficient de rapid pentru a rezista unei ofensive rusești așteptate în nord-estul și sud-estul țării.

 „Am avertizat încă din vara trecută că trebuie să construim linii defensive la scară industrială, reunind miniștrii de resort și administrațiile militare locale”, a declarat pentru Politico deputatul de opoziție Rostislav Pavlenko.

În toamnă, președintele Volodimir Zelenski și prim-ministrul Denis Șmîhal au recunoscut că vechile structuri defensive vor trebui reînnoite și că vor trebui adăugate noi fortificații pe linia frontului, în urma contraofensivei de vară sub așteptări a Ucrainei, care a dus doar la câștiguri teritoriale marginale după luni de lupte crâncene.

Dar și tactica rușilor s-a bazat pe un sistem complex de fortificații pe măsură ce a înaintat adânc pe teriroriul urcainean. Apărarea construită acum, constând în obstacole complexe, va reprezenta o provocare tactică majoră pentru operațiunile ofensive ucrainene”, au avertizat analiștii militari de la Institutul Regal al Serviciilor Unite din Marea Britanie.

Acum, când ucrainenii se confruntă cu perspectivele unei ofensive rusești concertate, întrebarea care îi frământă este dacă liniile lor defensive vor fi la fel de bune ca cele ale rușilor și dacă nu cumva au lăsat prea puțin timp pentru a construi serios.

„Am început să construim și să revizuim fortificațiile de apărare abia la 1 martie”, a spus Oleg Siniehubov, guvernatorul regiunii Harkov. Recunoaște că nu poate estima când vor fi finalizate. Ucraina nu are suficiente mine disponibile pentru noile fortificații – și nici suficienți soldați mobilizați pentru a le echipa corespunzător. În plus, finanțarea s-ar ridica la peste 700 de milioane de dolari.

Bombele cu planare schimbă jocul în favoarea Rusiei

Bombele FAB au fost folosite în recenta ofensivă rusă din regiunea Donețk și au făcut ravagii în apărarea din Avdiivka, un oraș din estul Ucrainei care a căzut în mâinile Rusiei luna trecută.

Bomba FAB-1500 de 1,5 tone este o conversie a unei vechi arme din epoca sovietică. Este lansată de avioane de vânătoare la aproximativ 70 de kilometri de țintă, apoi este dirijată de un sistem de ghidare și folosește aripi detașabile pentru a plana spre țintă.

„Vom avea nevoie de fortificații foarte adânci pentru a rezista la aceste bombe aeriene ghidate”, a precizat Pavlenko. „Rușii fortifică ori de câte ori și oriunde este posibil, indiferent dacă sunt în ofensivă sau nu, iar aceasta este chiar o  logică de război.”

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version