Cauta

România, sedusă și abandonată de UE! Occidentul își bate joc de noi: „Schengen nu e de nasul vostru”

România, sedusă și abandonată de UE! Occidentul își bate joc de noi: „Schengen nu e de nasul vostru”

România, sedusă și abandonată de UE! Occidentul își bate joc de noi: „Schengen nu e de nasul vostru” / Sursa FOTO: Twitter

Încă o dată ne-au tras-o marile puteri! România a fost violată și abandonată de Vest ori de câte ori interesul propriu a cerut-o, iar acum, în chestiunea aderării la Spațiul Schengen, calculele Olandei (și nu numai!) arată că n-avem ce căuta acolo. Occidentul își bate joc de noi cu fiecare ocazie care i se ivește. „Schengen nu e de nasul vostru”, ne transmite, pe ocolite, până și viitorul ministru de Externe al Sloveniei, un personaj la fel de insignifiant ca regiunea din care provine.

Să faci toate compromisurile care ți se impun doar ca să fii primit la masa „șmecherilor”, asta denotă servilism. Dar să persiști în a rămâne obedient se cheamă nesăbuință, ca să nu-i spunem prostie.

Economia am distrus-o, industria așijderea, ce mai vreți?!

Uniunea Europeană este nimic mai mult decât antecamera spațiului economic, social și cultural care contează cu adevărat în această nouă structură de organizare a Bătrânului continent. Spațiul Schengen reprezintă țelul visat de fiecare stat membru UE, locul în care se fac toate afacerile importante și nu există „primus inter pares”.

Pentru a ajunge în Schengen, însă, trebuie să accepți compromisurile, multe dintre ele fiind adevărate dinamitări ale propriilor interese.

România, obișnuită să spună „Da” la orice și asta încă de pe vremea când făcea eforturi să intre în UE, a procedat la fel și-n chestiunea Schengen. Au vrut „colonizatorii” din Vest să distrugem capitalul românesc autohton, ne-am executat; DNA și alte instituții de forță i-au hingherit pe patronii români până când piața autohtonă a fost eliberată complet pentru multinaționalele Occidentului.

An după an, politicienii de la București au avut grijă să nu deranjeze stăpânirea și au dat legi parcă special gândite ca să apere doar afacerile Vestului. Să ne amintim numai măsurile tâmpite luate de Guvernarea Cîțu – vezi miliardele împrumutate de liberali de când sunt la guvernare, bani luați de la bănci din străinătate la cele mai mari rate de dobândă din UE!

Cine a ajuns să ne închidă în nas ușa Schengenului!

Este incredibil cine a ajuns să ne închidă în nas ușa Schengenului! Tanja Fajon, viitor ministru de Externe al Sloveniei, și-a permis să spună că România speră degeaba, nu va adera niciodată la Spațiul Schengen!

De fapt, chiar dacă Ljubljana sprijină aderarea României (oare?!), este dificil de obținut un acord politic în interiorul blocului comunitar. În plus, Slovenia vede oportună mai degrabă reformarea Schengen decât cooptarea de noi membri!

„Până când nu reformăm tratatul Schengen, cred că extinderea către alte ţări este în pericol. Cred că mai întâi trebuie să creăm o încredere puternică între statele membre” – Tanja Fajon, viitor ministru de externe al sloveniei

În locul măririi Schengen, UE vrea să se extindă spre Balcanii de Vest. România? Ca de obicei, țara noastră rămâne pe dinafară și nu este primită la masa discuțiilor care contează cu adevărat.

Acolo unde, vedem zilele astea, Viktor Orban lovește cu pumnul în masă și obține pentru Ungaria toate avantajele negociate la sânge. Maghiarul de rând așteaptă acum măriri de pensii și salarii, reduceri de TVA. Românul va avea parte de poze cu ultima șapcă primită de Iohannis, bașca niște noi și gratuite promisiuni din partea stăpânilor care ne-au colonizat țara.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version