AcasăPoliticaIohannis, nu te mai crede nimeni!

Iohannis, nu te mai crede nimeni!

De aproape o săptămână avem o nouă criză politică la Palatul Victoria. De data asta, una de sorginte progresist-neomarxistă, scremută de mofturile USR PLUS. Dar nu contează faptul că un partid care a luat 10% (plus marja de eroare) la ultimele alegeri se alintă, mai important e rezultatul acestui răsfăț politic nesusținut de un scor electoral pe măsură. Guvernarea a intrat în criză, blocaj total de la București la Satu Mare, din Suceava la Timișoara, asta este România nefardată! Cum de s-a ajuns aici? Nimic mai simplu, după „parlamentare”, țara a fost dată pe mâna pierzătorilor, iar alianța învinșilor, pompos intitulată coaliția de guvernare, are frisoane și convulsii ori de câte ori strănută vreunul dintre „parteneri”.

Obligat să intervină, că doar el a girat mariajul liberalo-pluseristo-udemerist, Klaus Iohannis s-a apucat să scrie pe Facebook. Dar o face de parcă ar da următorul anunț la ziar: „Președinte, caut țară de condus. Premierul îl aduc eu”.

Trădare, când e vorba de alții

După ce i-a învrăjbit pe români, împărțindu-i în români buni (liberalii) și români răi (pesediștii), Iohannis este pe punctul să-i azvârle în țarcul „condamnaților” și pe pluseriști. Pentru el, îndrăzneala de a sta în calea planurilor premierului Florin Cîțu nu este un joc politic, ci trădarea încrederii votanților. Și spune asta taman el, care cu ani în urmă era urcat în barca social-democraților și zâmbea fotoreporterilor veniți să consemneze o înțelegere făcută cu Victor Ponta.

Fie că îi place să audă asta (în cazul lui, tot ce se poate), fie că nu, Iohannis se comportă azi aidoma unui lider extremist! Din președintele tuturor românilor, al nostru s-a transformat în președintele liberalilor și numai al liberalilor, iar toți ceilalți… Ei bine, părerea sa despre votanții social-democraților este arhicunoscută; chiar dacă vorbim despre milioane de români, degrabă și fără remușcări i-ar da pe mâna talibanilor afgani.

Pe „pluseriști”, Klaus Werner Iohannis îi acuză că „trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta”, iar despre AUR crede că este „un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României, (…) un partid care nu respectă valorile occidentale”. Astfel, printr-o simplă postare pe Facebook, președintele a lăsat repetenți la materia „Politică” milioane de români și i-a trecut clasa doar pe-ai lui, liberalii cei atât de preocupați „să dezvolte România”.

Românii se revoltă. Pe Facebook

Criza apărută la Palatul Victoria nu este, însă, despre șantajul USR PLUS, o grupare cu identitate incertă care vrea privatizarea numaidecât a întregului sistem de sănătate publică din țară. Și, ca bonus, distrugerea SIIJ, secția aia de procurori tupeiști care o anchetează pe Clotilde Armand. Criza asta este despre eșecul României lui Klaus Iohannis.

Reacția românilor la ultima postare a președintelui spune totul. Râsete și furie, mesaje ironice, plăcuțe suedeze expediate spre Cotroceni. Oamenii nu mai cred minciunile fostului primar din Sibiu, îl condamnă pentru tot, de la explozia prețurilor în hypermarketuri și până la facturile nesimțite la energie electrică și gaze, îi arată că a girat falimentarea țării de către un guvern-marionetă, mai degrabă pus în slujba corporațiilor străine decât a cetățenilor.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.835 afisari

15 COMENTARII

  1. Daca a vrut prin voința lui sa aducă asemenea adunați fiecare cu intereese proprii să răspundă că pt cetățeni a dat doar dispreț ,până nici referendumul lui pe mulți bani cu justiția nu a dat dai bani și de fapt tot de acolo s au destrămat că o vor la papuc!!!

  2. Coalitiile sunt inventii politice create pentru a putea pune mana pe ciolan!!!Normal ar trebuit sa se reorganizeze un tur de alegeri cand s-a ajuns sa se constate ca nici un partid nu a obtinut 50%+1 din voturi! Din cauza coalitiilor pentru interesele politicienilor au aparut aceste artificii de guverne instabile!!! Coalitiile ar trebui desfiintate prin lege!!! Nu stiu cate tari din lumea asta guverne de coalitie, poate doar statele instabile financiar ca Romania!!!!

  3. Ce expert esti , ba , bashithule , esti un prost facut gramada ! Cine a guvernat Germania in ultimul timp ? ALIANTA CDU-CSU ! SPD , Partidul Social Democrat din Germania , partener de guvernare al CDU , e in cadere libera , creditat cu 14-15 % , posibil CDU sa faca majoritate cu ALIANTA 90 / VERZI . DE CE POSTEZI DACA ESTI PROST ? Germania e instabila financiar ?

    • Bashitule boulic , mai citeste o data , SPD are 14-15 % , nu CDU . Germania , motorul economiei europene , e instabila financiar ? Si-atunci Transnistria ta cum mai e ? Ha ?

  4. iesiti cu informatia ca Iohannis, ciolos, barna, catu sunt bisexuali!!! lasati vrajeala ieftina si scoateti munitia grea sa vada lumea ce au votat. despre arahat se stie demult ca ii place pedofilia masculina,

  5. OMUL, a vazut ce usor ne-a pacalit Ion Ilici si ce si-a zis ??? De ce nu ??? A incepul, langsam, pe intelesul dumnealui, incet, cu sloganul, „presedintele tuturor romanilor” si am muscat momeala iar el a continuat cu „Ramania educata” – ratare… apoi, „partidul meu”, „coalitia mea”, „guvernul meu”. Realizari ??? Ratare, ratare, ratare. Acum se afla intr-o dilema. Nu stie cum sa continue… Sant sigur ca va conta cu „ghinion”, sigur ca pentru noi, ca pe dansul stie clar ca nu-l misca nimeni pana haaat in 2025.. Ce fac romanii??? Isi cheltuie bruma de bani in concedii in varii locatii, unde-s jecmaniti ca la drumul mare, iar dupa”trezire” incep vaicarelile ca din cauza pensiilor speciale o ducem prost si nu vedem jecmaneala nostra zilnica de asa numitii ALESI. Prostii santem noi ca de 30 de ani ne lasam prostiti de niste „samsari de oameni”. Parca vad si la viitoarele alegeri, ca vom vota nu „pentru” ci impotriva unora sau altora, uitand iar, ca de fapt sant ACEIASI.

  6. Trebuie readusa onoarea in viata noastra si trebuie inteles cand trebuie sa te retragi. In Japonia in ciuda unui campionat olimpic reusit, premierul Suga si-a dat demisia. Acum eu doar constat. Preturile incep sa o ia razna si o sa fie greu energetic. Parerea mea e ca si Catu sa-si dea demisia deoarece nu si-respectat cuvantul politic
    Asta ei decid cand azi, maine in o saptamana. Anume a promis cresterea prosperitatii a pensiilor cu 43% a salariului dar el vroia mai ales sa mențină preturile si sa creasca puterea de cumparare.
    Fiasco.

  7. Dar ca in arta trebuie schimbat si fondul nu doar detaliu pt a reusi ca degeaba aduci alt premier pe aceleasi idei si strategii politice in iarna esti falit politic.
    Asta tine de ideologiii, planuri noi si oameni competenti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger