Cauta

Restricții pentru nevaccinați? Iohannis: ”Problema se rezolvă prin…” – VIDEO

Restricții pentru nevaccinați? Iohannis: ”Problema se rezolvă prin...” - VIDEO (foto: captură video)

Se vorbește tot mai des, în ultima perioadă, despre valul patru al pandemiei, despre campania de vaccinare antiCovid în România, dar și despre eventualitatea apariției unor restricții pentru persoanele care nu s-au vacccinat împotriva COVID-19. Despre acest ultim aspect a fost întrebat, miercuri, președintele Iohannis.

Aflat în vizită în Parcul Natural Comana, din județul Giurgiu, după ce s-a plimbat cu barca și a vorbit despre chestiuni ce țin de mediu, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu presa.

La un moment dat, a fost întrebat dacă susține introducerea unor restricții pentru persoanele nevaccinate. Moment în care președintele a adus în discuție faptul că e nevoie de o îmbunătățire a campaniei de vaccinare antiCovid. ”Cred că e foarte important să lucrăm pe conştientizare. Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă fiindcă că nu le înţeleg. Așa este și cu vaccinarea. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătăţim campania de vaccinare. Fiindcă pandemia nu s-a terminat.

De-asta de fiecare dată când fac declarații spun românilor să se vaccineze, este foarte, foarte important, ca să prevenim un nou val, ca să prevenim răspândirea acestui virus. Însă interdicţii neexplicate, în această etapă, după părerea mea nu ne duc foarte departe”, a răspuns Klaus Iohannis.

Șeful statului: Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă

Nu puțini au fost cei care au remarcat, însă, că președintele nu a exclus, însă, cu totul posibilitatea ca o astfel de variantă, despre care s-a vorbit în spațiul public în ultima perioadă, să se și aplice. Dar a ținut să puncteze că o astfel de variantă n-ar și rezolva co totul problema.

”Și chiar dacă e posibil să se introducă anumite restricţii pentru persoane nevaccinate, în locuri neesenţiale, cum se spune – restaurante, cinematografe șamd, asta nu rezolvă problema. (…) Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă”, a susținut Iohannis.

Iohannis: Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări

”Suntem acum în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare, noi putem să învingem pandemia prin vaccinare”, a ales să mai spună Klaus Iohannis, cu sublinierea că vaccinul este disponibil ”la liber”.

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Exit mobile version