Cauta

Ponta si Iohannis, in afara ariei de acoperire

Chiar daca si-au inceput colaborarea cu dreptul, premierul si presedintele nu mai comunica deloc. Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, sustine ca „defectiunea” este la Palatul Victoria, in timp ce Victor Ponta spune ca problema este la Cotroceni.

Victor Ponta asteapta un semn de la „presedintele pe hartie” Klaus Iohannis

Primul care s-a plans de lipsa dialogului institutional a fost chiar presedintele Klaus Iohannis. Prin celebra declaratie „nici Baku, << La multi ani>>, nici Turcia”, seful statului a dat de inteles ca toate canalele de comunicare au fost blocate. Ulterior, Ponta a explicat de ce a ales sa stea departe de presedinte: „Am avut toate discutiile, cele mai civilizate, mai umane, mai institutionale cu presedintele Iohannis de la preluarea de catre acesta a mandatului de presedinte si pana la 5 iunie, cand a hotarat sa fie iar presedintele PNL. In loc sa spuna ca nu se baga in justitie, nu da ordine in justitie sa schimbe guverne, nu da ordine Parlamentului, a avut o o atitudine total incorecta din punct de vedere institutional. Astfel, cred ca trebuie sa colaboram strict institutional, cum am facut cu Basescu”.

Dialog virtual

Klaus Iohannis prefera sa-i lase pe consilierii sai sa-l atace pe premier

Cu cat s-au scurs mai multe zile, cu atat relatia premier-presedinte s-a scurtcircuitat si mai rau, schimbul de replici facandu-se prin intermediul Facebook sau la televizor. „Domnul Ponta nu mai nimereste telefoanele, nu mai stie sa discute cu presedintele Romaniei de ceva vreme, cam din iunie. (…) Poate ca ar fi fost de evitat anumite lucruri care au provenit si din lipsa de comunicare, respectiv haideti sa vorbim despre nominalizarea domnului Fifor la Ministerul Transporturilor, de Codul fiscal. Adica nu poti pur si simplu sa lasi o hartie la Palatul Cotroceni si sa ne spui, constitutional corect: Il propunem pe domnul Fifor. Nu se face asa. (…) Presedintia Romaniei nu este o cutie postala in care lasi ceva si dupa aceea astepti ca lucrurile sa se intample”, i-a reprosat Dan Mihalache premierului. Reactia lui Ponta nu a intarziat sa apara, tonul folosit de prim-ministru fiind unul la fel de taios. „Cum sa nu raspund la telefon? Acum, cand ma suna presedintele Romaniei, domnul Dan Mihalache, nu raspund, e adevarat, dar cand ma suna presedintele pe hartie, domnul Iohannis, sigur ca raspund”, a comentat, ironic, seful Executivului.

[poll id=”1054″]

Ultimele stiri

  • Casting pentru postul de antrenor la Rapid?! Între ce variante se zbat giuleștenii
  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Exit mobile version