Cauta

Pe cine ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare? AUR şi-a luat „viteză”

simion ciolacu

Pe cine ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare? AUR şi-a luat "viteză"

PSD conduce în preferințele de vot ale românilor urmat de AUR și PNL. Potrivit celui mai recent sondaj Sociopol, institutul patronat de Mirel Palada. Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi cotat cu 35% în preferințele electoratului, urmat de AUR cu 22%, PNL 16% și USR cu 13%.

Sondajul a analizat și popularitatea liderilor publici.

PNL şi USR sunt pe tobogan

Partidul Social Democrat se află pe primul loc în preferinţele românilor, la un scor de 35% din intenţiile de vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Pe locul 2 se află AUR cu 22%, care a depăşit astfel PNL (16%), dar şi USR (13%).

Cât despre încrederea în liberii politici, românii au cea mai mare încredere în Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă DNA – 29%, care l-a devansat pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, cu doar un procent (28%).

Surpriza numită Victor Ponta

Pe următoarele locuri se clasează, în ordine Raed Arafat (25%), Victor Ponta (24%) și George Simion, în nota partidului AUR, cu 20%. O surpriză o reprezintă fostul lider PSD, Liviu Dragnea care acumulează 13% la capitolul încredere, devansându-i pe Ludovic Orban, Florin Cîțu sau Cătălin Drulă.

De remarcat este că de la USR, cu 15%, îl regăsim pe fostul președinte Dacian Cioloș, în timp ce actualul președinte interimar, Cătălin Drulă nu ar obține decât un 7%, aproape jumate din media partidului. Nu în ultimul rând merită subliniat faptul că Liviu Dragnea, recent ieșit din penitenciar, se află la un nesperat 13%, în timp ce partidul său Alianța pentru Patrie (ApP) întrunește doar 2%.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version