AcasăPoliticaSCANDAL şi în AUR, şi în PMP, după ce George Simion şi...

SCANDAL şi în AUR, şi în PMP, după ce George Simion şi Cristian Diaconescu au lăsat senzaţia că partidele vor fuziona

cristian-diaconescu-george-simionSCANDAL şi în AUR, şi în PMP, după ce George Simion şi Cristian Diaconescu au lăsat senzaţia că partidele vor fuziona

Oferta lui Geoarge Simion pentru PMP, lansată la ședința online de joi seara, a fost însă cât se poate de clar formulată de co-președintele AUR: ”Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune. Am discutat toate lucrurile astea cu domnul președinte și vă puteți baza pe spusele mele că vom construia trainic pentru România, nu pentru interesul unora sau altora.”

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a spus că nu a știut că George Simion urma să participe, joi seara, la ședința Partidului Mișcarea Populara și că le va propune liderilor o alianță sau o fuziune, plus promisiunea de a-i ajuta să facă grup parlamentar.

Nervi întinşi la maximum în ambele partide

Gheorge Ialomițianu, lider PMP, se arată revoltat de asocierea lui Cristian Diaconescu cu partidul AUR.

PMP e un partid cu vocație europeană. Îmi pare rău că dl Diaconescu, cu vocație europeană, care a avut o contribuție la aderarea NATO, se asociează cu o persoană nefrecventabilă.

A fost un demers al dânsului. Îmi pare rău că George Simion să intre în ședință. PMP nu va fuziona cu AUR. Sunt dezamăgit de gestul lui Diaconescu”, a spus Ialomițianu, la Realitatea Plus.

Nu am discutat în partid despre plecarea unor parlamentari AUR la alt partid. Nu știam că George Simion va participa la ședința PMP. Nu, nu este ok că a participat fără să anunțe conducerea partidului”, a declarat Târziu.

Și omul de afaceri Dorin Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, susține, într-o postare pe Facebook, că AUR nu va face alianță sau fuziune cu PMP, așa cum le-a propus George Simion liderilor Partidului Mișcarea Populară într-o ședință la care a participat, joi, seară, la invitația lui Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu vrea să-şi salveze scaunul

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, l-a invitat, joi seara, pe liderul AUR, George Simion, la o ședință cu lideri de filiale, organizată online pe Zoom.

Simion le-a promis celor de la PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar. Oferta are loc în contextul în care în sâmbătă ar loc un Congres PMP organizat de liderii de filiale care vor debarcarea lui Diaconescu.

Cristian Diaconescu spune în discuția de pe Zoom că „AUR negociază numai cu mine și cu o echipă pe care eu aș desemna-o”.

Cristian Diaconescu a adăuga că PMP nu va dispărea prin colaborarea cu AUR: „Exclud fuziune, sub președinția mea cât va fi, acest partid nu va dispărea”.

author avatar
Andrei Ștefan
582 afisari

5 COMENTARII

  1. DIACONESCULE,AVEAM O IMPRESIE FOARTE BUNA DESPRE TINE,DACA AI AJUNS SA NEGOCIEZI CU SIMION M-AI CONVINS CE VALOARE ESTI.

  2. Simioane ai inebunit?
    Nu-ți dai seama ca acest pmp (cu litere mici) a fost pângărit de Basescu și Tomac?
    Secundo, nu realizezi ca Diaconescu e bruxelizat?
    Mă gândeam sa mă înscriu și eu ca simplu membru dar acum am mari rezerve.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger