Cauta

Ludovic Orban a încercat, la Congresul PNL 2021, să-l dea jos pe Cîţu de la Guvern: l-a desfiinţat pe premier! (VIDEO)

orban-2

Ludovic Orban a încercat, la Congresul PNL 2021, să-l dea jos pe Cîţu de la Guvern: l-a desfiinţat pe premier!

Ludovic Orban n-a ratat ocazia să-l atace cu foate forţele pe Florin Cîţu, la Congresul PNL 2021. Liderul liberalilor l-a învinovăţit pe premier pentru „spargerea” coaliţiei şi pentru criza politică pe care o traversează ţara.

Astfel, Orban a pledat pentru înlocuirea lui Cîţu din funcţia de şef al Guvernului.

Ludovic Orban, la congresul PNL

Orban a exclus refacerea USL

Fratilor, ce facem cu guvernarea? Realitatea este in momentul de fata ca suntem intr-o ecuatie aproape imposibila. Atata timp cat niste parteneri s-au retras si au zis ca au o singura conditie (demisia premierului), stau si ma intreb cum vom indeplini aceasta conditie.

Si daca nu vom indeplini, cu cine facem majoritate parlamentara? Credeti ca exista vreun liberal cu capul pe umeri care sa fie de acord sa batem palma cu PSD, cu refacerea USL, pentru combinatii cu PSD?

Eu cred ca nu, si daca exista cineva sa o spuna deschis, pentru ca negocieri pe sub masa s-au facut. Daca isi imagineaza cineva ca se va putea guvern minoritar inseamna ca e naiv, nu cunoaste PSD. Avem doar doua variante strategice, prima varianta pe care o sustin si o apar cu toata puterea este refacerea coalitiei de guvernare. Iar pentru acest lucru dupa Congres cum ne vom prezenta in fata partenerilor de coalitie?

Daca va fi ales cel care a provocat criza, in loc sa fie ales cel care are solutia la criza?”, a declarat Orban.

Şi-a cerut scuze că a fost huiduit Cîţu

Ludovic Orban le-a cerut scuze colegilor din tabăra lui Florin Cîțu pentru comportamentul susținătorilor săi, care l-au huiduit pe premier pe toată durata discursului său.

Liberalul a spus că Florin Cîţu nu s-a consultat cu el sau cu forurile statutare când a luat decizia de a-l remania pe Alexandru Nazare sau înainte de a provoca ieşirea USR-PLUS de la guvernare şi criza politică, deşi acum premierul susţine că dacă va fi ales președinte al PNL va consulta liberalii în luarea deciziilor.

Ludovic Orban a mai spus că el este garantul unității PNL, partid care trebuie să rămână ce a fost de-a lungul anilor de istorie.

Ultimele stiri

  • Eșec de proporții: consolidarea clădirilor, pusă pe pauză de Nicușor Dan
  • Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat
  • Ce amendă rişti să încasezi dacă faci grătar pe balcon, de 1 Mai. Autorităţile au tras un semnal de alarmă
  • Anunţ despre pensiile românilor, înainte de Paştele 2024. Răsturnare de situaţie. Când vin banii. Ce a transmis Poşta Română
  • Marcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale 2024
  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Exit mobile version