Cauta

Iohannis si-a inceput deja programul prezidential

Dupa zambetele si strangerile de maini impartite duminica seara, fibra nemteasca din Klaus Iohannis a invins euforia victoriei, iar noul presedinte a impartit deja temele pentru acasa.

Noul presedinte Klaus Iohannis a impartit deja primele sarcini

Iohannis a luat-o metodic, pentru a nu scapa nimeni.  Primii chemati la ordine au fost parlamentarii, carora Klaus Iohannis le-a trasat cele mai multe sarcini: ”Solicit Parlamentului sa se tina de cuvant si maine (astazi – n.r.) sa puna pe ordinea de zi legea amnistiei si gratierii si sa o pice. Tot maine, rog Parlamentul sa ia in discutie toate solicitarile venite din partea justitiei si sa le incuviinteze pe toate. Rog partidele politice sa inceapa urgent discutiile pe legea votului electronic si votului prin corespondenta. Nu vreau sa se mai intample vreodata ceea ce s-a intamplat la votul in diaspora”. Urmatorii pe lista au fost guvernantii, cu bataie directa catre premier si ministrul de Externe: ”Guvernul va trebui sa analizeze, sa-i traga la raspundere si sa-i demita pe cei vinovati de organizarea defectuoasa a votului in diaspora”. In plus, Iohannis a poftit Guvernul Ponta sa aduca in Parlament bugetul pentru 2015, ”cu cat mai repede, cu atat mai bine”. De temele impartite de noul sef al statului nu a scapat nici Traian Basescu, ”presedintele inca in functie”. ”Il rog sa analizeze situatia si sa recheme de la post pe toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot. Consider ca e un gest minimal sa fie retrasi ambasadorii si consulii de acolo unde romanii au fost umiliti”, a solicitat Iohannis.

PSD s-a executat

Primul care s-a conformat indicatiilor date de noul presedinte a fost marele invins de duminica, Victor Ponta: ”Vom sustine respingerea Legii amnistiei si gratierii si incuviintarile de ridicare a imunitatii in Parlament. E un prim mesaj ca am inteles ce a transmis electoratul ieri”. Iar ca dovada ca si-a insusit cu adevarat lectia, Ponta a propus si infiintarea unei comisii parlamentare care sa elaboreze, impreuna cu specialistii in materie si reprezentantii ONG-urilor, o noua legislatie privind votul din strainatate.

Ultimele stiri

  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Guvernele, în foame de bani: taxele pe mașinile electrice adaugă costuri pentru cumpărători
  • Ion Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali…”/Ultimele vești despre starea fostului președinte
  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Exit mobile version