Cauta

Iohannis, la lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă: „Guvernările anterioare au neglijat investițiile”

klaus iohannis

Iohannis, la lansarea proiectului Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă: "Guvernările anterioare au neglijat investițiile"

Klaus Iohannis a participat joi seară la lansarea proiectului Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

La eveniment mai participă premierul Ludovic Orban şi membrii Cabinetului său.

Este un plan amplu şi vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanţa măsurile din acest plan. Este o măsură foarte largă care se referă şi la reforme şi la măsuri de infrastructură şi la multe sectoare care trebuie să fie şi modernizate, dar şi redresate„, declara recent şeful statului.

El menţiona că după lansare proiectul va fi dezbătut public şi apoi va fi prezentat la Bruxelles, finanţarea urmând să înceapă anul viitor.

Klaus Iohannis atacă guvernarea PSD

Preşedintele României nu a ratat ocazia de a ataca guvernările anterioare. „Trebuie să pregătim cele mai potrivite politici și măsuri pentru redresarea economiei. Modelul guvernărilor anterioare, bazat pe consum, a neglijat investițiile.

În anii următori, țara noastră va implementa un nou model de dezvoltare economică. E momentul cel mai bun să ne asumăm reforme ambițioase. Este timpul să răspundem adecvat, să digitalizăm administrația, să accesăm competențele viitorului.

În spiritul dialogului deschis, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este lansat în dezbatere publică. Trebuie să construim împreună România de mâine. Acest plan este despre români și România. Vreau să punem bazele unei Românii normale„, a spus Klaus Iohannis.

Avem de gestionat în continuare provocările crizei sanitare, însă, în egală măsură, trebuie să pregătim cele mai potivite politici şi măsuri pentru redresarea economiei şi dezvoltarea ţării noastre. Modelul guvernărilor anterioare, bazat doar pe stimularea consuului şi pe mpăsuri de azi pe mâine, a neglijat tocmai investiţiile care sunt baza dezvoltării unei ţări”, a mai declarat preşedintele.

Potrivit acestuia, ”este momentul cel mai bun să ne asumăm reforme ambiţioase în domenii importante”. Şeful statului a explicat că Planul va fi supus dezbaterii publice.

Rolul consultărilor e de a construi împreună România de mâine. De aceea, e important ca discuţiile să fie aplicate, fundamentate şi să depăşsească paradigma interesului electoral, dar şi interesele personale„, a mai declarat şeful statului.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version