AcasăPoliticaIohannis a decis! CSAT cu doar câteva zile înainte de alegeri, cu...

Iohannis a decis! CSAT cu doar câteva zile înainte de alegeri, cu Strategia de vaccinare antiCovid pe masă

Iohannis a decis! CSAT cu doar câteva zile înainte de alegeri, cu Strategia de vaccinare antiCovid pe masă (foto: Klaus Iohannis/Facebook)

Peste exact o săptămână, la Cotroceni urmează să aibă loc o ședință importantă, dat fiind faptul că pe ordinea de zi a reuniunii programate pentru data de 3 decembrie se va regăsi ”tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România”. 

Din câte s-a anunțat joi după-amiază, din direcția Cotrocenilor, Klaus Iohannis va conduce reuniunea programată să aibă loc începând cu ora 15:00, în sistem de videoconferință.

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, la care vor participa premierul și miniștrii Cabinetului său care fac parte din CSAT, urmează să aibă loc, așadar, cu doar trei zile înainte de parlamentarele din 6 decembrie.

Ce anunța Iohannis luni

În prima zi a acestei săptămâni, după ce la Cotroceni avusese loc o ședință ”cu tema Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională”, la care fuseseră prezenți premierul Ludovic Orban și miniștrii Ciucă, Vela și Tătaru, Klaus Iohannis anunța intenția de a convoca ”în perioada imediat următoare”, o ședință a CSAT.

”La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor, în mod echitabil. De aceea, am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății, ministrul Apărării și ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare anti-COVID.

De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor.

Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranța cetățeanului.

Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum și planul de acțiune, cu etape clare.

Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe care o voi convoca în perioada imediat următoare”, declara Klaus Iohannis, în fața presei.

author avatar
Cristina Stefan
275 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce face el cu dozele care ii raman, in conditiile in care populatia nu doreste vaccinarea.Ca…depozitarea la minus 80 gr. costa…
    Expirarea produselor costa…cine plateste ?

  2. Noi nu avem, încă , vaccinul ( şi întreaga Lume ) , dar vorbim de strategii !! Cât de tâmpit poate fi, acest manipulator de 2 lei ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger