AcasăSOCIALSărbători la gura sobei. Klaus Iohannis închide România! Restricții de Crăciun şi...

Sărbători la gura sobei. Klaus Iohannis închide România! Restricții de Crăciun şi Revelion!

Klaus IohannisSărbători la gura sobei. Klaus Iohannis a anunţat că, de Crăciun şi de Revelion, vor fi restricţii

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi. Însă Crăciunul şi Revelionul din 2020 nu vor aduce aminte deloc de petrecerile din anii trecuţi.

Pandemia provocată de noul coronavirus a determinat o serie de restricţii în România şi, deci, Sărbători la gura sobei. Klaus Iohannis a confirmat acest lucru. Şeful statului a precizat în timpul conferinței de presă organizate la Palatul Cotroceni faptul că anumite localități ar putea fi carantinate chiar de Sărbători, dacă situația o va impune.

Știți că nu obișnuiesc să povestesc ceea ce s-a povestit, dar cred că este legitimă curiozitatea despre măsuri de restricție care ar putea să vină. În acest moment, nu există intenția de a instaura starea de urgență sau un lockdown general.

Măsurile aflate acum în vigoare au dus la o ușoară descreștere. În acest condiții, experții pe care i-am consultat sunt de părere că nu se impun noi restricții, dar nici nu se vor lua înapoi din aceste restricții.

Nu putem să vorbim acum despre o relaxare. Știu că toată lumea își dorește să se retragă toate restricțiile și să intrăm în Sărbători ca de obicei. Nu este posibil la acest moment! Nu cred că până la jumătatea lunii decembrie vom avea o scădere a numărului de cazuri în așa fel încât să eliminăm restricțiile”, a spus Iohannis.

Va intra toată România în carantină?

În acest context de carantină, lockdown, vreau să fie foarte clar. Nu există nicio intenție să promovez un așa-numit lockdown după alegerile parlamentare din 7 decembrie. Repet. Nu există nicio intenție de a intra în carantină după alegeri. Sunt politicieni care încearcă să se promoveze cu astfel de știri senzaționale„, a mai zis preşedintele României, care a adăugat că se vor institui măsuri zonale, acolo unde situația o va impune.

Miercuri au fost raportate 9.739 cazuri noi

Din cifrele oficiale comunicate miercuri de autorități rezultă că în ultimele 24 de ore la nivel național au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Îngrijorare iscă și situația de la Terapie Intensivă, unde s-a atins un nou record, de la începutul pandemiei, fiind internați 1.205 pacienți cu COVID-19.

Până miercuri, 25 noiembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 313.885 de pacienți au fost declarați vindecați, se menționează în bilanțul făcut public de Grupul de Comunicare Strategică. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.347 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, indică aceeași sursă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.161 afisari

2 COMENTARII

  1. Acest individ iohanis mercenar pus in functie de mafia externa cu interese antiromanesti , are un nivel de gandire primitiv si nu are demnitate umana , se preteaza la astfel de josnicii sa minta, sa tradeze si sa manipuleze cu parsivenie poporul roman care-l hraneste !!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger