Cauta

Întrebat despre clanurile interlope, a arătat cu degetul în direcția PSD. Iohannis: ”Asta se vede acum pe străzi” – VIDEO

Mulți au remarcat faptul că nici în cea mai recentă ieșire în fața presei Klaus Iohannis nu a ocolit PSD-ul când a fost vorba de dat glas unor nemulțumiri.

După ce a anunțat, la finele unei ședințe pe tema Educației avute orele trecute la Cotroceni, cu premierul Orban, mai mulți miniștri, între ei ai Învățământului, Sănătății, Internelor și Finanțelor, și alți oficiali guvernamentali, că anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie, în acest sens fiind stabilite trei scenarii (DETALII AICI), Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Una dintre ele a vizat lupta cu clanurile interlope și măăsurile luate de autorități în această privință. Totul, după recentul episod sângeros din Capitală, care s-a soldat cu moartea unui tânăr de 39 de ani. DETALII AICI.

”Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare (…) există o preocupare serioasă intensă și la Interne și la marile parchete și la Ministerul Justiției. Dar trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt. Nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani”, consideră primul om în stat.

Guvernarea PSD și Legile Justiției

În secunda următoare, Klaus Iohannis a adus în discuție guvernarea social-democrată, pe care a arătat-o cu degetul când a venit vorba de chestiuni ce țin de Justiție. ”Să ne amintim, cu tristețe, ca altfel nu pot să-mi amintesc, de cei 3 ani de guvernare PSD, în care PSD-ul a încercat cu toată forța să distrugă Legile Justiției, să pună cizma pe gâtul justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți. Asta se vede acum pe străzi”, a completat Iohannis.

Președintele a susținut că actualul Executiv – condus de către Ludovic Orban – vine cu măsuri, acuzând însă un blocaj la nivel de Legislativ, în ideea că acolo întâlnesc majoritatea pesedistă, ”care încă se opune la reformele necesare în domeniul Justiției”. ”Noi nu ne oprim și vom găsi soluțiile pentru a pune lucrurile la locul lor, pentru ca infractorii să fie la pușcărie, oamenii cinstiți să fie apărați de instituțiile statului, nu invers, cum din păcate a fost tendința în timpul guvernărilor pesediste”, a dat asigurări președintele.

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version