AcasăSOCIALKlaus Iohannis: Pe 14 septembrie se deschid școlile. Decizia se descentralizează la...

Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie se deschid școlile. Decizia se descentralizează la nivel de județ

Klaus Iohannis

Școala începe pe 14 septembrie! Este concluzia la care au ajuns oficialii din Educație și Sănătate, după discuția purtată, miercuri, la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. În contextul pandemiei de coronavirus, noul an școlar se va desfășura după 3 scenarii.

Președintele a susținut miercuri, la ora 18.00, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a discutat mai bine de 2 ore cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educației, Monica Anisie, Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, Ministrul de Interne, Marcel Vela, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, pe tema educației.

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală, în fiecare localitate, au fost elaborate 3 scenarii în funcție de numărul de bolnavi  din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru școli, ele vor fi folosite și pentru a evalua impactul pandemiei asupra școlilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

3 scenarii pentru deschiderea școlilor

Președintele a prezentat 3 scenarii pentru deschiderea școlilor din România. Acestea sunt:

  • scenariul verde – localitatea are mai puțin de o persoană confirmată cu Covid-19 pe zi, în ultimele 14 zile
  • scenariul galben – localitatea are între 1 și 3 persoane detectate cu Covid-19 zilnic, ăn ultimele 14 zile
  • scenariul roșu – mai mult de 3 bolnavi noi în localitatea respectivă

Șeful statului a precizat că aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală. „Foarte important, felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local, decizia se descentralizează la nivel de județ. În funcție de situația concretă, localitatea va decide dacă unitatea școlară va desfășura cursurile după scenariu verde, cu risc mic, scenariul roșu, risc ridicat.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Comandamentul pentru Situațiii de urgență va lua decizia dacă se va merge pe scenariul verde – unde toți elevii merg la școală, pe scenariul roșu – când nimeni nu merge la școală și cursurile se desfășoară online sau dacă se merge pe scenariul galben, când cursurile se vor desfășura după un sistem mixt.

author avatar
Andreea Vlad
298 afisari

2 COMENTARII

  1. Germania deschide școlile cu masca pe față din Septembrie 2020! Gata cu onlineul!! COPIAȚI CE FACE GERMANIA ! Nu mai inventați voi apa caldă bă neisprăviților!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger