AcasăPoliticaKlaus Iohannis dă vina pe PSD pentru criza sanitară: „Cu un cinism...

Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru criza sanitară: „Cu un cinism inimaginabil a tras de timp”

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru a analiza situaţia generată de pandemie.

La finalul ședinței, președintele a susținut o declarație de presă, în care a vorbit despre explozia mare de noi infectări de coronavirus din România. Iohannis dă vina pe PSD pentru situație și spune că social-democrații au făcut „harcea parcea puțina legislație pe care o avem”.

„La început, lucrurile au mers foarte bine. Pandemia a fost gestionată bine de Guvern, autorități. Dar această situație nu a convenit PSD. (…) PSD controlează încă majorități în Parlament. De exemplu, cu UDMR. Au făcut harcea parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Au tras de timp ca să nu apară noua legislație”, a spus Klaus Iohannis, la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni.

„PSD a vrut să creeze o criză sanitară”

„Ce vedem? PSD începe să tragă de timp și această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de două săptămâni, în care pacienți bolnavi pleacă acasă. Nu e nimeni amendat, nimeni carantinat. Rezultatul putem să-l citim în tabel. E simplu. PSD, cu un cinism inimaginabil, a tras de timp. De ce a făcut acest gest PSD? Dragii mei, explicația e cutremurător de simplă: a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. Ce să mai spui?! Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit. Acesta este PSD, aceasta este explicația și vă rog să o țineți minte!”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că reintrarea în starea de urgență este „ultima soluție” pentru gestionarea crizei coronavirusului, deoarece ar duce la îngrădirea unor drepturi și ar sufoca economia. Șeful statului a mai adaugat că, dacă românii vor respecta normele sanitare, epidemia poate fi controlată.

Trebuie menționat că România înregistrează de mai bine de o săptămână peste o mie de cazuri noi de Covid-19. La ultima raportare, Grupul de Informare Strategică a transmis că au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Bilanțul ajunge astfel la 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) și 2.304 de decese.

author avatar
Andreea Vlad
139 afisari

4 COMENTARII

  1. E clar, lu Claus nu i se mai scoala decât daca da vina pe PSD

  2. Cat de josnic poti sa fi pentru a da vina pe altii pentru incompetenta ta!!Inimaginabil ce poate spune individul asta care se crede presedinte.Trebuie OBLIGATORIU suspendat!!!!!Si controlat psihiatric!!!

  3. O manifestare a lui iohanis de mercenar rudimentar fara dotare intelectuala , care nu face altceva decat sa serveasca interese straine , creind prin toate mijloacele parsive, ura si dezbinare !!!!!

  4. BARONUL MÜNCHHANNIS

    Minciună Iohhanis 1 – „Majoritatea PSD din Parlament a întârziat două săptămâni adoptarea legii privind carantina și izolarea”.
    Realitatea – Proiectul a parcurs în Parlament întreaga procedură în zece zile (cu sâmbătă și duminică), guvernul penelist trimițându-l Parlamentului după trei săptămâni de la Decizia Curții Constituționale.

    Minciună Iohannis 2 – „Măsurile de protecție sanitară nu sunt eficiente din cauza blocajelor legislative”.
    Realitatea – Măsurile de protecție sanitară nu au legătură cu legea. De altfel, România este printre foarte puținele state care au făcut modificări legislative legate de epidemie. Măsurile de protecție sanitară sunt haotice, ilogice și încălcate repetat și grosolan chiar de guvernanți.

    Minciună Iohannis 3 – „Lideri PSD îndeamnă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”
    Realitatea – Nicio declarație a vreunui lider PSD nu îndeamnă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și nu neagă existența ori efectele COVID19. De mai multe ori însă, atât Iohannis, cât și liderii guvernamentali peneliști au fost surprinși încălcând flagrant măsurile de protecție sanitară.

    CONCLUZIE – Baronul Münchhausen putea lua lecții de minciună și ipocrizie de la Klaus Werner Iohannis!

    Totuși, de ce simt Iohannis și Orban nevoia maladivă de a repeta că guvernanții știu ce au de făcut și că iau toate măsurile bune? Dacă ar fi asta opinia românilor, ar mai fi nevoie s-o repete Iohannis cu atâta disperare și agresivitate?”, scrie Șerban Nicolae.

    Cand s-o fi dus la ultmul control la cap ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger