Cauta

„În plină criză energetică închizi capacități de producție” / PSD critică dur vânzarea Termocentralei Mintia

„În plină criză energetică închizi capacități de producție” / PSD critică dur vânzarea Termocentralei Mintia

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a criticat vânzarea termocentralei Mintia, după investiții de 150 de milioane de euro.

Termocentrala Mintia a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro. Asta după ce au fost investiți în retehnologizare cel puțin 150 de milioane de euro, spune Ștefan Radu Oprea.

„De neînțeles este de ce a ales ministrul această metodă”

„Primim asigurări din partea ministerului de resort că sunt impuse condiții drastice pentru ca o nouă capacitate de producție de 800 MW, mai verde, să ia locul vechilor grupuri care funcționau pe bază de cărbune”.

„De neînțeles este de ce a ales ministrul această metodă de «privatizare» prin închiderea termocentralei. Cu toții știm că cel mai ieftin cumperi activele unei afaceri falimentate. Investitorii care au călcat pragul Ministerului Energiei, atunci când Termocentrala Mintia era în funcțiune, nu au fost buni, se pare că trebuia, mai întâi, încheiată retehnogizarea grupului de 235 de MW și banii românilor să fie risipiți”, a scris Oprea pe pagina sa Facebook.

„Oare nu se puteau accesa bani din Fondul de Modernizare pentru transformarea Termocentralei într-un proiect prietenos cu mediul? Asta în timp ce ar fi produs energie cu grupul proaspăt retehnologizat, așa ca în Germania, până când centrala pe gaze sau parcurile fotovoltaice ar fi fost construite”.

„De neînțeles este de ce în plină criză energetică închizi capacități de producție fără să pui ceva nou în loc. Din păcate singurul răspuns pe care îl vom primi este că economia de piață este crudă că se întâmpla și falimente, mai ales când liberalizarea ei se produce haotic”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version