Cauta

Clotilde Armand, prima reacție pe tema stării de alertă în sectorul 1: ”În 2-3 zile…” – VIDEO

Clotilde Armand, prima reacție pe tema stării de alertă în sectorul 1: ”În 2-3 zile...” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Clotilde Armand a făcut primele declarații în fața presei, după ce s-a aflat că prefectul Capitalei a transmis Comitetului Local pentru Situații de Urgență acordul privind declararea stării de alertă în acest sector, din cauza gunoaielor. S-a întâmplat după ce ședința Consiliului Local pe care primarul Armand o convocase ”de îndată” pentru vineri, 23 iulie, la ora 12, nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

”O să fie stare de alertă, pentru că este necesară starea de alertă. O să facem curat în sectorul 1. Trebuie să fie o achiziție publică, care se va desfășura în 2-3 zile, o să putem avea alt salubrist. Vom rezolva situația aceasta de colaps a servicului public”, a declarat primarul.

Răspunzând unei întrebări de la presă, Clotilde Armand a punctat: ”Eu nu m-am gândit la niciun operator, nu mă interesează operatorul, mă interesează să avem continuitate”.

”Starea de alertă este descrisă prin lege, o să avem nevoie de câteva zile (…) pentru a avea un alt operator care va continua serviciul public”, a mai declarat primarul sectorului 1.

Ședința ”de îndată”, fără cvorum

Vă amintim că primarul Armand convocase pentru vineri, 23 iulie, ora 12.00, o ședință ”de îndată” a Consiliului Local ”pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA”, din câte a anunțat Primăria Sectorului 1, joi seară, pe 22 iulie, via Facebook.

Dar și faptul că decizia prefectului Capitalei a venit după ce miercuri seară se aflase despre solicitarea venită din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1, aceea de a cere Prefecturii București să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, ”din cauza situației sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA”.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version