AcasăSOCIALBREAKING NEWS: Stare de alertă în sectorul 1, în criza gunoaielor! Ce...

BREAKING NEWS: Stare de alertă în sectorul 1, în criza gunoaielor! Ce a anunțat prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1. Decizia a fost anunțată vineri, 23 iulie, ca urmare a crizei gunoaielor din acest sector. 

”Văzând analiza pe care Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a făcut-o, am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a cerut. Există o situaţie care trebuie monitorizată permanent.

Contractul cu Romprest nu va fi reziliat. O altă firmă va actiona alături de Romprest pentru strângerea gunoaielor. Primăria Sectorului 1 va face un plan pentru ca sectorul 1 să nu mai ajungă în această situaţie. Cu siguranță vor fi amenzi in perioada urmatoare, vor fi controale. E nevoie de disciplinarea agentilor economici şi a cetăţenilor.

Asupra populaţiei care respectă regulile, starea de alertă nu are niciun impact, nu va avea de suferit. Starea de alertă se aplică începând cu ora 00.00. Sper ca gunoiul de pe străzi sa fie strâns cât mai repede. Atunci când va fi strâns, starea de alertă va înceta. Este prima dată când a fost instaurată starea de alertă într-un sector. Starea de alertă nu se va prelungi dacă măsurile luate în această perioadă nu vor fi eficiente”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, citat de romaniatv.net.

Ce e diferit față de solicitarea anterioară privind declararea stării de alertă în același sector

Răspunzând întrebărilor presei, știut fiind faptul că și luna trecută se ceruse declararea stării de alertă în același sector, în problema gunoaielor, dar căreia nu i s-a dat curs, prefectul Capitalei a răspuns: ”În momentul 7 iunie a fost o solicitare de stare de alertă pentru că nu se ridicau deșeurile menajere, cele produse în gospodării. În urma discuțiilor și analizei s-a constatat că acele deșeuri nu erau ridicate din cauza unui blocaj la sortatori. În momentul acela am găsit o soluție care nu presupunea impunerea unei stări de alertă”.

Ședință convocată de Clotilde Armand

Anunțul lui Alin Stoica a venit înainte de o ședință pe care a convocat-o Clotilde Armand, primarul sectorului 1, pentru vineri, 23 iulie, ora 12.00.

Este vorba despre o ședință de îndată a Consiliului Local ”pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA”, din câte a anunțat Primăria Sectorului 1.

”Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: privind mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului București în vederea promovării unei acțiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, au comunicat reprezentanții Primăriei – DETALII AICI.

Cererea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1

Decizia de vineri vine ca urmare a solicitării venite din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1. Miercuri seară s-a anunțat că se cere Prefecturii București să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, ”din cauza situației sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA”.

Și că decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, ”fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1. Conform analizei, deșeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală și din zonele cu tranzit intens”.

author avatar
Andrei Coman
349 afisari

6 COMENTARII

  1. Criza gunoaielor din sectorul 1, este generata de cauze exclusiv subiective si ei declara stare de alerta ?! Prefectul este avocat de profesie !

  2. In sfarsit madam va angaja in afara Legii nr.98/2016 firma ei preferata…
    Dar este nelegal ca sa provoace cu intentie starea de alerta, ca sa poata angaja firma preferata.
    E ca si cum aducem cu intentie, din import virusi ca sa declaram , apoi, starea de alerta.Alo. Parchetul ?

  3. Nu le platesti facturile si declari starea de urgenta ca sa folosesti bani cu care esti restant platind servicii unei alte firme. Capitalism frantuzesc aplicat in Romania. Asa da, noroc cu francezii ca sa ne civilizam si noi ca de la parteneru’ strategic nu am invarat nimic. 😀😀😀

  4. & Dacă și Gheorghe Becali are dreptul legal să liciteze ca FCSB să joace pe oricare dintre stadioanele din România construite din bani publici, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger