Cauta

Cîțu acuză o campanie împotriva vaccinării. Declarație ȘOC de la Palatul Victoria: ”Sunt similare cu acțiunea unor teroriști” – VIDEO

Cîțu acuză o campanie împotriva vaccinării. Declarație ȘOC de la Palatul Victoria: ”Sunt similare cu acțiunea unor teroriști” - VIDEO

Șeful Guvernului a făcut o serie de afirmații dure, vineri, de la sediul Guvernului, după ce a acuzat o campanie împotriva măsurilor dispuse de Executiv în lupta cu noul coronavirus.

În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanțare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunea unor teroriști, pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date”, a susținut Florin Cîțu, vineri dimineață, de la Palatul Victoria.

Totodată, premierul a făcut referire la nivelul de încredere în privința campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, aflate în plină desfășurare în România. ”În continuare trebuie să înțelegeți că încrederea – și de asta sunt foarte supărat pe această campanie împotriva acţiunii – încrederea se câștigă foarte greu și avem încredere în această campanie și a funcționat și funcţionează foarte bine, dar dacă nu suntem atenți, încrederea se pierde foarte ușor”, a completat premierul.

Cîțu: Campania de vaccinare trebuie să continue

Totodată, pe fondul discuțiilor și a deciziilor luate inclusiv în România cu privire la un lot din vaccinul AstraZeneca (VEZI AICI), șeful Executivului a afirmat că are încredere în experții Agenției Europene a Medicamentului și că această campanie de vaccinare trebuie să continue.

Am văzut mai multe informații în spațiul public și eu zic că trebuie să fie foarte atenți la ele. În primul rând, Agenția Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România, menține aceeași opinie: campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic.

În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri din discuție în spațiul public, Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii, în acest moment, care să facă vreo legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, bineînțeles cu monitorizarea eventualelor efecte adverse”, a susținut Cîțu.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version