AcasăCORONAVIRUSPremierul Florin Cîţu se laudă cu progresul campaniei de vaccinare. Pe ce...

Premierul Florin Cîţu se laudă cu progresul campaniei de vaccinare. Pe ce loc se află România în lume

florin cituPremierul Florin Cîţu se laudă cu progresul campaniei de vaccinare. Pe ce loc se află România în lume

Premierul Florin Cîţu se declară mulţumit de modul în care a progresat campania de vaccinare în România. Un clasament realizat de Bloomberg clasează țara noastră pe locul locul 6 în UE şi pe locul 18 în lume în privinţa vaccinării anti-COVID-19.

Pe primul loc se află Statele Unite, cu 14,3 milioane de vaccinuri făcute până acum, urmate de China, cu 10 milioane de oameni vaccinați, și Marea Britanie, cu 4,3 milioane de vaccinuri anti-COVID administrate.

La nivelul Uniunii Europene, pe primul loc în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19 se află Italia, cu 1,1 milioane de vaccinuri făcute, urmată de Germania, cu peste un milion, Spania, cu aproape 769.000 de oameni imunizați, Polonia – 457,303, Franța – 422,127 și România, cu 205,060 de oameni vaccinați până în 17 ianuarie.

Florin Cîţu: Campania de vaccinare este o prioritate

„Așa cum am spus, campania de vaccinare este o prioritate. România, locul 6 în Uniunea Europeană și locul 18 în lume! Peste 44 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 51 de țări, dintre care peste 235.000 în România.”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, până la 18 ianuarie s-au vaccinat 235.239 de persoane, din care 233.288 cu o doză și 1.951 cu două doze de vaccin Pfizer BioNTech.

author avatar
Andreea Vlad
157 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta atata stie, da el e pe alta lume.
    Lauda-ma gura, ca ti-oi da sa lingi
    Cand te lauzi numai tu, e klar

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger