Cauta

Ciolacu, mesaj categoric, de ULTIMĂ ORĂ: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti”

Ciolacu, mesaj categoric, de ULTIMĂ ORĂ: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti”

Liderul Partidului Social Democrat, ocupant al fotoliului de președinte al Camerei Deputaților, a treia funcție în stat, a făcut, luni, 28 februarie, o serie de declarații, în contextul în care urmează să aibă loc un plen comun convocat„pentru o declarație a Parlamentului României în ceea ce privește evenimentele din Ucraina”.

„Vom veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul Uniunii Europene. Și o declaraţie să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina, în anul 2022, depăşeşte limitele de acceptare – un stat suveran este atacat şi în acest moment toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”, a afirmat Ciolacu, de la sediul PSD.

Și nu sunt singurele declarații venite de la vârful formațiunii social-democrate, în prima zi a acestei săptămâni. Întrebat, în ceea ce privește firmele rusești, ce poate face Guvernul României, Ciolacu a răspuns scurt: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti şi a oricăror oameni de afaceri ruşi”.

Ciolacu: Răspunsul comunității internaționale trebuie să fie mult mai ferm

Duminică, 27 februarie, Marcel Ciolacu transmisese, de această dată pe Facebook, faptul că „situația din Ucraina este tot mai dramatică, iar discuțiile pe care le-am avut cu românii de acolo, dar și valul tot mai mare de refugiați confirmă amplitudinea dezastrului”.

Ciolacu a mai menționat că „răspunsul comunității internaționale trebuie să fie mult mai ferm. Nu vorbim de o calamitate naturală, ci de un război declanșat inutil de către Putin. Precedentul a fost creat, iar orice stat care nu beneficiază de protecția NATO poate să devină o nouă “Ucraina”, în lipsa unei reacții foarte puternice de descurajare din partea lumii civilizate.

Decizia de a scoate mai multe bănci rusești din sistemul SWIFT este un prim pas, dar sancțiunile trebuie să fie mai puternice. Suspendarea Federației Ruse din Consiliul Europei, poate chiar din ONU, sunt de asemenea justificate. Impresia rămâne că nu se face încă tot ce este posibil”.

Cîțu: Trebuie să acționăm ACUM

În tot acest context, amintim că încă de sâmbătă Florin Cîțu, liderul PNL aflat la șefia Senatului, anunța, pe Twitter, că „sunt necesare imediat restricții mai dure asupra Rusiei”. „Ar trebui să vizăm TOATE interesele financiare ale Rusiei din țările noastre, precum și persoanele conectate la Kremlin și activele acestora. Istoria ne va judeca după acțiunile noastre. Trebuie să acționăm ACUM”, a transmis Cîțu, pe Facebook, în 26 februarie.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Exit mobile version