AcasăPoliticaFlorin Cîțu vrea verificări la companiile cu acţionariat rusesc din România: ”Să...

Florin Cîțu vrea verificări la companiile cu acţionariat rusesc din România: ”Să vedem dacă…” – VIDEO

Florin Cîțu vrea verificări la companiile cu acţionariat rusesc din România: ”Să vedem dacă...” - VIDEO

Pe măsură ce politicienii români au reacționat, asemeni liderilor internaționali, pe marginea situației din Ucraina, după atacul Rusiei, s-a aflat că președintele Senatului și totodată liderul PNL, așteaptă de la Ministerul Finanțelor, condus de către Adrian Câciu, o analiză detaliată pe tema companiilor cu acționariat rusesc.

În primă fază, Florin Cîţu a susținut că „România, alături de partenerii şi aliaţii din NATO şi UE, va impune sancţiuni substanţiale împotriva Rusiei”.

Cîțu: Să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista celor sancţionaţi

Al doilea om în statul român a făcut apoi referire la demersul pe care spune că ar trebui să-l facă Ministerul Finanțelor. „România – Ministerul Finanţelor – trebuie să facă o analiză, în detaliu, a tuturor acelor companii unde există acţionariat rusesc, să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista celor sancţionaţi şi să se ia măsurile necesare.

În acelaşi timp, trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe lista de sancționate”, a susținut Cîţu.

Pe de altă parte, fostul premier Cîțu a anunțat că România va oferi ajutor umanitar Ucrainei, „iar pentru români este foarte important să știe că nu vom fi implicați într-un război în Ucraina”.

Task-force la Guvern, pentru „gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina”

Totodată, de la Palatul Victoria s-a anunțat, joi, după ce s-a aflat că premierul Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, „task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina”, că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) „continuă monitorizarea situației cetățenilor români din Ucraina și a convocat celula de criză inter-instituțională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români din Ucraina”.

Dintr-un comunicat de presă transmis de Executiv se anunță, totodată, că „Guvernul monitorizează și evaluează intrările și ieșirile de gaze naturale pe toate rutele din țară, pentru a putea lua, în funcție de evoluția situației, măsurile necesare pentru a asigura continuitatea în aprovizionarea cu gaze naturale. România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.

Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite, totodată, să asigure măsurile necesare pentru preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiați”.

389 afisari

6 COMENTARII

  1. Vezi bai c*ca*ule, poate e rost de unca un tun pe undeva. Ca de achitat nota de plata o achitam tot noi, pana la un punct.

    • niciodata. tb sa mananca si ei de undeva de unde platesc prostii. aia de la privat, care muncesc, evident!

  2. SRI v-a trimis raportul in privinta lui Citi – acest rege al serurilor d-le Werner. Ce masuri ati luat?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger