Cauta

Ciolacu insistă: „E nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri” – VIDEO

Liderul PSD consideră că e nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro. „Am avea fonduri suplimentare” pentru domenii „cruciale”, cum ar fi Educaţia şi Sănătatea, a susținut Marcel Ciolacu, în argumentarea acestei păreri.

Ciolacu a participat, asemeni premierului, dar și ministrului Finanțelor, la un eveniment ce a avut loc la Ateneul Român.

„Antreprenorul român produce mai mult profit decât marile corporaţii”, a declarat liderul PSD, miercuri seară, în cadrul discursului susținut la ediția cu numărul 30 a Topului Național al Firmelor Private din România.

„Sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit. Adică mai puţin decât acel 1% pe care îl achită microîntreprinderile româneşti. Această situaţie nu poate reprezenta un mediu de afaceri concurenţial şi echitabil”, a continuat Ciolacu.

Rămâne consecvent ideii de supraimpozitare temporară a marilor companii

Președintele PSD a mai afirmat că nu-și schimbă părerea, considerând că e necesară o supraimpozitare, temporară, a marilor afaceri, în speță a celor de peste 100 de milioane de euro.

„De aceea, în ciuda opiniilor dure ale unor analişti sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro. Dacă ar exista curajul politic pentru o asemenea soluţie, am avea fonduri suplimentare pentru domenii cruciale, precum Educaţia şi Sănătatea. De aceea, rămân consecvent şi cred că ar fi corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a marelui capital”, a mai spus liderul formațiunii social-democrate.

Ciolacu: „Nu vreau să ne luptăm cu multinaţionalele”

Ciolacu a ținut să mai spună că reprezintă un partid care doreşte să protejeze capitalul românesc „într-o competiţie cel mai adesea inegală cu marile companii”.

„Nu vreau să ne luptăm cu multinaţionalele, dimpotrivă, credem că investiţiile străine sunt necesare şi pot dezvolta România. Vrem să stabilim însă nişte reguli care să se aplice tuturor”, a mai declarat Ciolacu.

Ultimele stiri

  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Exit mobile version