Cauta

Cine are interes să arunce România într-un război cu Rusia?

Ar trebui să fim apărați de NATO, ne-a asigurat de asta până și Radu Tudor, care vorbește de parcă ar avea linie directă cu Casa Albă, dar iată că din Italia primim vești îngrijorătoare, chiar alarmante. În cazul unui conflict general între Federația Rusă și Alianța Nord-Atlantică, trupele lui Vladimir Putin ar ajunge la București în 24 de ore! Colac peste pupăză, nici bine nu a apărut această analiză și  vedem că Emmanuel Macron vorbește, de la Bruxelles, în buza unui summit al liderilor europeni, despre scenariul în care România va fi călcată de șenilele tancurilor rusești.

Baza NATO de la Constanța va găzdui peste 10000 de militari din cadrul Organizației Atlanticului de Nord

Punând cap la cap informațiile din ultimele zile, ne punem întrebarea cine, oare, are interes să arunce țara noastră într-un război cu Rusia?

Dacă tot vor să-și măsoare forțele, de ce nu se duc francezii peste slavi și să ne lase pe noi în pace?! Că tupeu au destul, vedem. Ce le lipsește?

Raportul CEPA și dezvăluiri de la MApN

Tâmpeniile debitate seară de seară pe la televiziunile românești au ajuns și în „Cizmă”, iar prestigioasa publicație italiană Il Messagerro a ajuns să se întrebe ce-i cu Bucureștiul de „se pregătește pentru o escaladare a conflictului”. Ațâțarea focului a fost observată și de alții, iată.

Veștile nu sunt bune, dar măcar ne arată unde ne poziționăm – România este punctul nevralgic al Alianței Nord-Atlantice, arată Il Messagerro, care publică date obținute din raportul CEPA pe 2021, coordonat de generalul american în rezervă Ben Hodges, devenit între timp un fel de portavoce a intereselor uriașului complex militar industrial din SUA. E același Ben Hodges care nu scapă nicio ocazie să ne spună că trebuie să comandăm și mai multe rachete, tancuri, avioane, puști și orice mai are de vânzare conglomeratul „Pentagon SRL”.

„Mai puțin de 24 de ore pentru a învinge România. Acesta este timpul de care ar avea nevoie Putin pentru a ataca și cuceri Bucureștiul. Dificultățile de deplasare a trupelor și munițiilor NATO, influențele rusești în țările vecine și un punct slab în teritoriu ar face posibilă obținerea victoriei într-un timp scurt.

Posibilitatea unui atac rusesc în România înspăimântă NATO. Și pentru că, odată cu războiul din Ucraina, trupele Moscovei se află la mai puțin de 500 km de București. Mai exact în Crimeea. Iar gata de acțiune este și flota navală din Marea Neagră”, scriu italienii.

Focșani, poarta de intrare a trupelor ruse în țară?

Scenariul despre care se vorbește la Roma are legătură cu două posibile căi de atac asupra țării noastre.

„Cea mai îngrijorătoare este o operațiune terestră rusă prin Poarta Focșani, considerată cel mai critic punct pentru apărarea României, dar și cel mai slab element al frontierelor NATO. Este vorba de o parte cuprinsă între Dunăre și Siret. Potrivit experților militari, armata rusă, poziționată pe coasta de nord-vest a Mării Negre, ar ajunge în București în puțin mai mult de 24 de ore”.

În cazul în care Odesa cade, în pericol ar fi și orașele Tulcea, Galați și Brăila, aflate în prima linie a unei posibile debarcări a rușilor pe Dunăre, care vor controla porturile Izmail și Reni.

NATO ar trebui să intervină în ajutorul României prin desfășurarea Forței de reacție foarte înaltă (VJTF), dar o va putea face? Italienii scriu că o intervenție a „aliaților” în România „ar putea să nu fie atât de oportună”, din cauza situației precare a infrastructurii și a comunicațiilor. Nu mai devreme de 48 de ore, poate chiar 3 zile ar dura până când trupele NATO ar putea ajunge aici, arată raportul CEPA. Ar fi nevoie de mobilizarea între 60.000 și 100.000 de soldați, plus resurse considerabile de echipamente și muniție – până la 20 de milioane de litri de motorină și undeva la 12.000 de tone de muniție, greu spre imposibil de procurat și transportat spre România asemenea cantități.

Ce se spune și pare a fi o dezvăluire internă este că, dacă Moscova va ataca România, capitala București este ocupată în decurs de 24 de ore, atenție, potrivit unei simulări făcute la Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, spun italienii.

Infrastructura României este depășită și nu poate face față nevoilor în caz de război; câteva rachete au pune la pământ Podul Giurgiu-Ruse, de pe Dunăre, caz în care țara noastră ar fi complet ruptă de trupele NATO din sudul Europei. Alternativa de pătrundere ar fi un sistem de barje pe Dunăre, dar deja vorbim de întârzieri importante, care s-ar putea dovedi decisive. Veștile n-ar fi bune nici dinspre Grecia, acolo unde portul Salonic este controlat (economic) de Rusia, cum la fel spun multe voci și despre Varna și Burgas, din Bulgaria. Prin urmare, trupele NATO ar trebui să ia în considerare utilizarea portului mai mic Alexandroupolis. Între timp, condiționarea politică a lui Vladimir Putin în Ungaria, Serbia și Bulgaria ar putea crea mișcări de protest și ar putea refuza accesul NATO la infrastructura de transport.

Soluțiile

În luna mai, UE a aprobat participarea SUA, a Norvegiei și a Canadei la inițiativa de creștere a mobilității militare. Costul este de 1,5 miliarde de euro.

Macron insistă: urmează România!

Și iată cum, peste noapte, România a ajuns subiectul central al discuțiilor la Bruxelles. Dar nu cu ceva pozitiv – toți ne plâng de milă, ca și cum Rusia deja ne-a cucerit. Avem o singură scăpare, după cum dau de înțeles „partenerii” occidentali, iar aceea e să investim puternic în armament, adică să le cumpărăm lor vechiturile.

Aflat la summit-ul liderilor europeni, Klaus Iohannis sigur l-a auzit pe Emmanuel Macron spunând că, după Ucraina, urmează România – „Dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, atunci Rusia va ameninţa, cu siguranţă, Moldova, România şi Polonia”. Cum era de așteptat, președintele nostru nu a avut nicio reacție, s-a prefăcut că nu aude ce spune Macron.

La fel de surd a rămas și la amenințările directe venite de la Moscova. Vestea că la Constanța se contruiește cea mai mare bază militară NATO din Europa i-a înnebunit pe ruși, care au spus că „MK” (Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu) va deveni o țintă.

Extinderea bazei de la Kogălniceanu este un proiect de 2,5 miliarde de euro, dar ale cărui costuri sigur vor trece de 3, undeva spre 4 miliarde de euro.

Vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației Ruse, Andrei Klimov, a spus că proiectul reprezintă „o amenințare”… pentru București! „Dacă românilor le place, este treaba lor, desigur, dar clubul sinucigașului NATO trage civilii de rând în astfel de aventuri, care se pot termina foarte rău pentru familiile și copiii lor. Nu încerc să sperii pe nimeni, doar raționez logic. Nu va fi niciun beneficiu pentru România din asta și vor fi mai multe amenințări, acesta este un fapt”. Baza NATO de la Constanța va găzdui peste 10.000 de militari din cadrul Organizației Atlanticului de Nord.

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version