AcasăNewsCe i-a spus Putin lui Băsescu despre tezaurul României. Iată adevărata valoare...

Ce i-a spus Putin lui Băsescu despre tezaurul României. Iată adevărata valoare a comorii!

Traian Băsescu a punctat că valoarea tezaurului României de la Moscova este mult mai mare decât se cunoaște în mod public.

Fostul preşedinte al României a precizat că tonele de monede de aur sunt mult mai valoroase decât lingourile de aur, deoarece sunt vechi de sute de ani și – deci – mult mai valoroase.

Băsescu împarte tezaurul în două componente

„Dar aș vrea să corectăm niște lucruri despre ce știu românii despre tezaur. Tezaurul acesta a avut două componente, una legată de lucrări de artă, de documente de arhivă, de documente istorice, de documente bisericești.

A fost așa-numita, să zicem, de către mine, arhiva civilă și partea de arhivă a Băncii Naționale a României, care a însemnat rezerva de aur a României, plus bijuterii ale coroanei. Rezerva de aur a României constă din 91,5 tone de aur fin în monede, în cea mai mare parte”, a spus Băsescu pentru Pro TV.

Comoară în monede

„De ce trebuie specificat că e vorba de monede? Pentru că valoarea e mult mai mare decât a aurului în lingouri. Sunt monede de valoare cu vechime de 300, de 400, de 500 de ani, de 100 de ani, deci sunt monede vechi.

De aceea cele 91,5 tone de aur fin reprezintă o valoare greu de cuantificat în momentul de față, pe o piață în care au aurul joacă sus și jos”, a continuat fostul președinte al României.

Putin a zis că nu găseşte tezaurul

Traian Băsescu a mai amintit și de momentul în care a discutat cu Putin despre tezaur. Răspunsul președintelui rus ar fi fost, potrivit lui Băsescu: „Mi-a spus că nu se găsește.”

Comisia Europeana a declarat că va face tot posibilul să sprijine acest demers al României, de recuperare a tezaurului.

author avatar
Andrei Ștefan
580 afisari

5 COMENTARII

  1. De ce nu spuneți adevărul nenorociților!…românia prin casa regală, clanul mafiot al brătienilor au cerut rusiei țariste să trimită tezaurul acolo!…nu rușii l-au furat,ci criminalii casei regale!…
    Practic nou am dus tezaurul la moscova!…oare măciucă știe istoria coloniei?…

  2. Autoritatile bolsevice care au preluat puterea in 1917 in imperiul tarist au declarat de atunci ca pastreaza Tezaurul Romaniei ca despagubire de razboi pentru INVAZIA aliatului sau, Regatul Romaniei, in decembrie 1917, in Basarabia, teritoriu care apartinea juridic imperiului tarist.
    Romania nu si-a asumat niciodata aceasta invazie si nu a incercat o discutie cu urss/Rusia. Chiar si acum, „discutia” cu Rusia lui Putin se face prin intermediul Parlamentului European.
    Basescu e prea mic pentru aceasta discutie, fiind un mic turnator la sekuritatea statului socialist, care linge clantzele „MareluiLicurici”…

  3. Minciuni de tip Basescu.
    El si MRU au renuntat la tezaur dupa ce au auzit cata datorie ar avea Romania fata de Rusia, daca ar fi obligata sa plateasca daunele de razboi din perioada in care Romania a fost aliata cu Germania hitlerista.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger