Cauta

Băsescu mai pune pe lista de remanieri un ministru USR-ist: „Trebuie să-l urmeze pe Voiculescu”

Traian Basescu

Băsescu mai pune pe lista de remanieri un ministru USR-ist: „Trebuie să-l urmeze pe Voiculescu”

Traian Băsescu a analizat ieșirea furtunoasă a ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a criticat în termeni duri pe premierul Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate.

Fostul preşedinte este de părere că atacul lansat la adresa prim-ministrului este intolerabil, iar Drulă trebuie demis.

„Domnul ministru al Transporturilor are o singură problemă: nu a citit Constituţia. Orice se discută instituţional în orice situaţie, iar această situaţie are rezolvare în Constituţie. Florin Cîţu a acţionat instituţional. Preşedintele a dat curs propunerii de remaniere, considerând că e îndreptăţită. Când ai premierul şi preşedinte care amândoi sunt de acord cu remanierea unui ministru, este greu să vii pe urmă cu discursuri de genul acestui domn de la Transporturi care pur şi simplu îl umileşte pe premier.

Drulă, despre Cîțu: „Un zombie politic”

Aşa ceva este intolerabil. Cîţu ar face bine să pună repede mâna pe Constituţie şi să aplice art. 85, alin. (2). Puterea decizională supremă în Guvern este a premierului. Ce a făcut domnul Drulă este un atac mizerabil la adresa premierului. A jurat să respecte Constituţia, dar nu respectă art. 85 alin. (2). Deci cred că Drulă trebuie să-l urmeze pe Voiculescu”, a declarat Băsescu, la B1 TV.

Vă amintim că ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, care este și vicepreședintele USR PLUS, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. „Un zombie politic”, așa l-a caracterizat Drulă pe Cîțu, arătând că acesta și-a pierdut încrederea principalului partener de coaliție.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version