Cauta

Barna se întoarce cu fața spre Biserică. Mesaj menit să ajungă la urechile Patriarhului Daniel, în privința campaniei de vaccinare – VIDEO

Barna se întoarce cu fața spre Biserică. Mesaj menit să ajungă la urechile Patriarhului Daniel, în privința campaniei de vaccinare - VIDEO

Pe măsură ce s-a constatat o scădere a intenției de vaccinare în rândul românilor, în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19 derulată la nivel național, autoritățile caută soluții pentru a-i convinge pe cei care nu au mers încă să se vaccineze să facă un astfel de pas. În acest sens, din câte reiese din spusele vicepremierului Dan Barna, lider al USR PLUS, se speră că se va ajunge la un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română (BOR). Barna a adus ca argument în acest sens recentul mesaj venit de la nivelul Bisericii Ortodoxe din Grecia.

”S-a discutat mult în Biroul Naţional al USR PLUS despre valul patru şi despre perspectiva aceasta a necesităţii stimulării vaccinării. (…) Ne uităm în jur şi vedem că valul patru despre care se vorbea doar teoretic devine o realitate în toate ţările din jurul nostru cu fiecare zi care trece. (…) Realitatea din jur ne arată că vom avea un val patru și trebuie să fim cât mai pregătiți pentru asta. Tocmai în acest context, mesajul e unul foarte clar – nu există altă variantă decât vaccinarea”, a declarat Barna, luni după-amiază, la finele ședinței conducerii USR PLUS.

”Românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm”

În acest context, Barna, unul dintre cei doi vicepremieri din cadrul Executivului Cîțu, a adus în discuție rolul pe care și-ar dori să îl aibă BOR-ul în transmiterea unui astfel de mesaj către oameni. Dan Barna spune că îi va propune lui Florin Cîțu să se creeze un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română, invocând ceea ce a subliniat a fi ”înţelepciunea” Patriarhului Daniel și a ierarhilor din cadrul BOR. ”Cred că este momentul să discutăm foarte clar şi voi propune premierul ca în şedinţa de Guvern, la nivelul Guvernului să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă şi un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română ca partener pentru vaccinare.

Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru şi iată Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil şi sunt convins şi am încredere şi în înţelepciunea și a Părintelui Patriarh şi a celorlalţi ierarhi din cadrul BOR că acest mesaj e timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat. Este una dintre măsuri”, a susținut Barna.

La ce se speră

Vicepremierul a lăsat să se întrevadă faptul că s-ar miza pe puterea de convingere a preoților în cazul enoriașilor care încă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

”Un astfel de parteneriat cu Biserica, în urma căruia de la nivelul vârfului Bisericii să se transmită un mesaj către toți preoții să-i încurajeze pe enoriași să se vaccineze, cred că ar putea să aibă un impact care să mai ridice rata națională de vaccinare”, a mai afirmat Barna.

Rămâne de văzut ce răspuns vor da oficialii BOR acestui mesaj căruia i-a dat glas vicepremierul Dan Barna.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version