AcasăSOCIALArhiepiscopul Tomisului, noi declarații pe tema vaccinării: ”Nu putem interzice, nici nu...

Arhiepiscopul Tomisului, noi declarații pe tema vaccinării: ”Nu putem interzice, nici nu putem promova” – VIDEO

(sursa foto. Facebook/Arhiepiscopia Tomisului)

Arhiepiscopul Tomisului a făcut noi declarații, de această dată marți, cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, în contextul în care campania de imunizare este în plină desfășurare, la nivel național.

ÎPS Teodosie a subliniat că în acest caz doctorii sunt cei care trebuie să se pronunțe, fiind specialiști. “Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Cu adevărat este aici competenţa medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privinţa vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur – nici vaccinaţi-vă toţi, nici nu vă vaccinaţi. Dar orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală, ca să se controloeze, ia o trimitere la un specialist. (…) Fiecare este liber să o facă, nu putem interzice, nici nu putem promova, că nu suntem specialişti”, a fost auzit spunând Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie: Cel mai mult vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul

Totodată, înaltul prelat aflat în fruntea Arhiepiscopiei Tomisului a pus accent puterea vindecătoare a rugăciunii și a adus în discuție faptul că, deși s-a apropiat de oameni, nu s-a îmbolnăvit de COVID. “Noi suntem vectori de transmitere a vaccinului, noi suntem transmiţători şi ne pare rău că am puşi în situaţia aceasta. Noi transmitem un adevăr revelat absolut pe când medicamentele sunt relative. Este o mare diferenţă între ceea ce propovăduim noi şi ceea ce suntem puşi să facem acum. Sigur că Patriarhia ne-a dat o recomandare şi normal să ne dea, că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală.

Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toţi oamenii, că asta e menirea mea, nu am luat niciun virus, trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori. Dar având în fiecare zi Sfânta Liturghie şi Împărtăşanie, ştim că împărtăşania combate toţi viruşii pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus”, a mai susținut ÎPS Teodosie.

”Este o boală reală”

”În orice caz, este o boală reală – că mulţi spun că nu există, există – s-a putut testa acest virus, există, sigur ce spun specialiştii şi am citit că acest virus ar fi şi creat, prin laboratoare”, a completat Arhiepiscopul Tomisului.

Totodată, ÎPS Teodosie a anunţat că, deocamdată cel puțin, nu se va vaccina, pentru că ar avea alergii. “Deocamdată nu mă vaccinez pentru că am alergii. Trebuie să testeze medicii, să vadă, deocamdată nu am nevoie. Cine se teme să se vaccineze, nu îl opresc, cine vrea să nu se vaccineze, cred că nu e obligatoriu. Personal deocamdată nu vă vaccinez şi am tranmis şi preoţilor. Dar nu le spun să nu se vaccineze, fiecare să ia sfat de la medic, eu nu sunt medic”, a conchis ÎPS Teodosie.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger