Cauta

Adrian Năstase aruncă BOMBA: implozie în coaliţia PSD-PNL-UDMR! Fostul premier a dat în vileag sabotările interne

adrian nastase

Adrian Năstase aruncă BOMBA: implozie în coaliţia PSD-PNL-UDMR! Fostul premier a dat în vileag saborările interne

Adrian Năstase susține că în perioada următoare noua coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR va avea multe obstacole de depășit, iar faptul că există rivalități între partide va naște provocări chiar mai mari decât în mod obișnuit.

Fostul premier este de părere că alianţa va fi sabotată chiar din interior. De aceea, îşi avertizează foştii colegi din PSD să fie foarte atenţi.

Năstase pune presiune pe PSD

Adrian Năstase consideră că nu doar mobilizarea opoziției va constitui o problemă, ci și opoziția internă care va apărea în fiecare dintre cele două partide în cazul unor insuccese parțiale.

Mulţi au considerat că intrarea PSD la guvernare este o mare eroare. Este adevărat, din punct de vedere electoral nu a reprezentat o idee foarte bună.

Pe de alta parte, poti asista nepasator la adancirea crizelor în care guvernul coalitiei anterioare adusese tara? Poti asista nepasator la orientarea anti-nationala pe care mai ales componenta USR o imprimase guvernarii? Evident ca nu.

PSD va trebui, in opinia mea, să dovedească, prin masuri concrete, ca propunerile din domeniul economic si social propuse vor face diferenţa şi vor genera incredere si speranta.

Va fi complicat pentru ca opozitia din parlament, formata din Aur si Usr, se va mobiliza si va radicaliza segmentele de nemultumiti din populatie. Pe de alta parte, insuccese partiale vor genera reactii de opozitie interna in PSD si PNL”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Va trece alianţa testul noului buget?

Deocamdată, s-a pus la punct un mecanism de funcţionare a coalitiei la nivel central. Ce se va întâmpla însă la nivel local? În anumite judeţe/localităţi, s-au construit anumite majorităţi care nu vor urma, în mod necesar, înţelegerile de la centru.

Un test important il va reprezenta construirea noului buget. La fel, gestionarea masurilor de reforma cuprinse in PNRR. Noul guvern va trebui sa gestioneze nu doar crizele existente ci si pe cele care vor apare in curand in domeniul sanitar, economic si social.

Va urma o perioadă complicată…”, a mai postat Adrian Năstase.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version