Cauta

A pupat Iohannis patrafirul?

Klaus Iohannis a fost în vizită la Patriarhie. Sunt sigur că a ajuns acolo, altminteri s-ar fi aflat că întâlnirea s-a amânat. Nici site-ul președinției, nici site-urile de știri nu scot o vorbă despre ce s-a petrecut acolo, deși au trecut șase ore.

Ce să fi căutat Iohannis la Preafericitul Daniel? E ciudată rău vizita asta apărută ca din senin. În mandatul anterior nu s-a învrednicit cu călcarea pragului Patriarhiei. A fost o singură dată, la slujba de Înviere din 2016, când a intrat pe o portiță ascunsă privirii și a ieșit apoi cu Patriarhul pe trepte, după 15 minute. Poate s-o fi întâlnit cu Sfântul Părinte de Ziua Națională? Poate, dar acesta nu a fost văzut la Cotroceni. E o vizită atât de misterioasă încât sunt tentat să mă gândesc la toate cele.

S-o fi dus să-l roage să contribuie și el la fondul ăla de 2 la sută pentru NATO? Cu ce poate, acolo, să fie de sufletul tunurilor care trag în biserici prin războaie. O fi pus ochii, mai demult, pe toiagul patriarhal și vrea și el unul? Sau doar l-a rugat pe Preafericitul să-i facă o poză cu el? Nu cred că s-a dus să vorbească despre familia tradițională românească, nu are atâta vână în el. Poate avea de lămurit o dilemă existențială, dacă Dumnezeu, când râde, o face întâi de nemernici și apoi de proști. Poate, politica e plină de cazurile astea netratate. Hai s-o luăm altfel. La schi nu l-a invitat, nici la masa de duminică. Nu l-a chemat să vadă împreună „Seinfeld” și nici finala campionatului mondial de arșice. L-o fi întrebat pe Daniel dacă va ridica o biserică în Tenerife, căci îl bate gândul să se retragă acolo în rugăciune? Poate, dar nu sunt sigur. I-o fi zis să mute Învierea în fiecare an pe 13 iunie, că tot e ziua lui de naștere, și să se strige de pe treptele bisericilor „Iohannis a înviat”? Nu m-ar mira. Dar cu răstignirea cum face? Una fără alta nu merge. Poate a făcut cerere de admitere în calendarul sfinților. Nici asta nu e imposibil. Sau poate, pur și simplu, l-a rugat să-l ajute la campania de vaccinare? Nu ca să-i convingă pe români, ci să le dea ultima împărtășanie. Pe mine, de fapt, altceva mă interesează. O fi pupat patrafirul?

Ultimele stiri

  • Are Ciolacu noutăți despre candidaturile la NATO? „Erdogan a făcut anunțul…”
  • Marcel Ciolacu, sensibilizat de situația din Gaza, după întâlnirea cu Erdogan
  • Premierul, despre faptul că românii vor merge cu buletinul în Turcia: „Un gest deosebit”
  • Ciolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: „Un lider cu viziune”
  • Alege ce citești
  • S.O.S la poarta AUR! Simion, scos din joc!
  • Baricada de la Inter reintră în actualitate ceva de speriat
  • Guvernul, făcut praf de economiști. Inflația va crește
  • Soarta criptomonedelor, la cheremul Americii?
  • Ministerul Energiei face jocul americanilor și îngroapă în datorii Nuclearelectrica
  • Exit mobile version