Cauta

Strugurii ne fac mai frumosi si mai sanatosi

Apreciati inca de pe vremea mesopotamienilor si a vechilor egipteni pentru proprietatile lor vindecatoare, strugurii nu ar trebui ocoliti de nicio persona care doreste sa isi detoxifice organismul si sa aiba pielea fina si matasoasa.

Cine crede ca strugurii sunt buni doar pentru fabricarea vinului se inseala. Inca din cele mai vechi timpuri, fructele vitei de vie erau folosite pentru tratarea sau macar ameliorarea unor afectiuni precum tuberculoza, cancerul, constipatia, variola ori ametelile. Ulterior, strugurii au inceput sa fie utilizatii si pentru beneficiile pe care le aduc frumusetii.

Detoxifiaza organismul

Bogate in vitamine si saruri minerare, boabele de strugure dau energie, au efect diuretic si laxativ si pot fi folosite mai ales toamna, in cure menite sa detoxifice organismul, potrivit site-ului eva.ro. Acestea, insa, nu ar trebui sa dureze mai mult de doua zile. Dupa o cura cu struguri, organismul ar trebui sa fie curatat de toxine, iar colonul sa fie mai curat. Indiferent daca optati pentru strugurii albi sau rosii, trebuie sa alegeti cu grija fructele. Este indicat ca acestea sa fie proaspete, coapte si neaparat spalate.

Tin batranetea la distanta

Cine doreste un ten proaspat, stralucitor si lipsit de riduri nu ar trebui sa ocoleasca sub nicio forma consumul de struguri. Aceste fructe combat radicalii liberii, respectiv agentii care fragilizeaza corpul prin atacarea moleculelor esentiale, si calmeaza pielea iritata. Atunci cand va confruntati cu o astfel de problema nu trebuie decat sa puneti o compresa cu struguri ( fara coaja si samburi) pe zona iritata, iar in scurt timp roseata va disparea. In plus, mastile naturale din struguri ajuta la oxigenarea tenului si il fac mai neted si mai luminos. Inainte de o astfel de masca, este indicat sa faceti un gomaj pentru indepartarea celulelor moarte si deschiderea porilor. Nu abuzati, insa, si nu faceti masti faciale pe baza de struguri mai mult de o data pe saptamana.

Fac pletele de reclama

Consumul de struguri, precum si mastile pe baza de aceste fructe nu ar trebui ocolite nici de cei care isi doresc par frumos si sanatos. Siliciul si acidul fosforic din boabele de strugure sunt cei mai buni prieteni ai podoabei capilare, facand pletele mai dese, mai lucioase si mai viguroase. In plus, protejeaza firul de par impotriva poluarii si a spalatului agresiv.

Ultimele stiri

  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Exit mobile version