Cauta

Romanii au credite mai mari in lei decat in valuta

Februarie 2016 este prima luna dupa septembrie 2007 in care valoarea creditelor in lei acordate populatiei a depasit soldul imprumuturilor in valuta acordate persoanelor fizice, potrivit seriilor lunare publicate de BNR.

Creditele in lei acordate populatiei au crescut in februarie cu 2,3% fata de luna precedenta

Soldul creditelor acordate de catre banci populatiei si firmelor a scazut in februarie cu 0,4% fata de luna anterioara, pana la 215,25 miliarde lei (48,2 miliarde euro), fiind a treia luna la rand de diminuare a valorii totale a imprumuturilor, in urma reducerii semnificative a creditelor in valuta, arata datele publicate, miercuri, de Banca Nationala a Romaniei (BNR), februarie 2016 fiind prima luna din ultimii opt ani si cinci luni in care creditele populatiei in lei le-au depasit pe cele in valuta. Comparativ cu aceeasi luna din 2015, valoarea totala a imprumuturilor acordate de banci populatiei si firmelor a crescut in februarie cu 2,4%. Ritmul de crestere a creditarii a incetinit fata de perioada ianuarie 2015-ianuarie 2016, cand a fost de 2,8%. In perioada februarie 2015 – februarie 2016, creditele in lei acordate populatiei au crescut cu 33,5%, in timp ce imprumuturile in moneda nationala acordate firmelor au avansat cu 10,6%, mai arata datele BNR. Astfel, creditele in lei acordate populatiei au crescut in februarie cu 2,3% fata de luna precedenta, pana la 54,1 miliarde lei, in timp ce imprumuturile in lei acordate firmelor au avansat cu 0,2% in acelasi interval, pana la 57,2 miliarde lei. Pe partea in valuta, imprumuturile acordate populatiei s-au contractat cu 2,9% in februarie fata de ianuarie, pana la echivalentul in lei a 53,2 miliarde lei, iar creditele in valuta acordate companiilor au scazut cu 1,1%, pana la echivalentul a 50,8 miliarde lei.

Ultimele stiri

  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București.
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Exit mobile version