Cauta

Noi reguli de etichetare a carnii

Eticheta pentru carnea comercializata pe teritoriul Romaniei va trebui sa cuprinda mentiuni privind tara sau tarile de origine, nastere, crestere, sacrificare si transare a animalului, conform unor modificari propuse in Parlament.

Trebuie sa aflam de unde vine carea aflata la vanzare

Eticheta pentru carnea comercializata pe teritoriul Romaniei va cuprinde urmatoarele mentiuni: a) tara de origine; b) nascut in … (tara); c) crescut in … (tara); d) sacrificat in … (tara); e) transat in … (tara); f) marca de sanatate publica veterinara/ marca de identificare. Totodata, eticheta “carne romaneasca” va fi aplicata doar produsului care a fost obtinut in intregime in Romania. Comerciantii vor fi obligati si sa afiseze vizibil sintagma “carne romaneasca” daca aceasta indeplineste conditiile prevazute in Regulamentul UE nr. 1337/2013 privind indicarea tarii de origine sau a locului de provenienta pentru carnea proaspata, refrigerata sau congelata, precum si Regulamentul CE nr. 1760/2000 privind sistemul de identificare si inregistrare a bovinelor si privind etichetarea carnii de vita si manzat.

Ultimele stiri

  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Lupta din MotoGP, mutată în ring?!
  • Povestea cuprului la 10.000 de dolari. “Ultimul risc de aprovizionare rămas pentru industria vehiculelor electrice”
  • Haos în sistemul energetic. Hidroelectrica a fost deconectată
  • Veste mare de la Klaus Iohannis pentru şoferii cu permis de conducere categoria B. Vor putea conduce şi alte vehicule
  • De ce datoriile Europei cresc din nou. “O bombă politică și economică”
  • Capcanele unui dolar puternic
  • Prinţul Paul de România, arestat preventiv! Judecătorii din Malta nu au avut milă de el (VIDEO)
  • Şoferii, uluiţi când au mers, luni, la pompă, ca să alimenteze. Ce preţuri au văzut la benzină şi la motorină
  • Ne facem de râs! Nu avem bani ca să ne trimite sportivii la Jocurile Olimpice 2024. Mişcarea de ultimă oră a Guvernului
  • Exit mobile version