Eticheta pentru carnea comercializata pe teritoriul Romaniei va trebui sa cuprinda mentiuni privind tara sau tarile de origine, nastere, crestere, sacrificare si transare a animalului, conform unor modificari propuse in Parlament.
Eticheta pentru carnea comercializata pe teritoriul Romaniei va cuprinde urmatoarele mentiuni: a) tara de origine; b) nascut in … (tara); c) crescut in … (tara); d) sacrificat in … (tara); e) transat in … (tara); f) marca de sanatate publica veterinara/ marca de identificare. Totodata, eticheta “carne romaneasca” va fi aplicata doar produsului care a fost obtinut in intregime in Romania. Comerciantii vor fi obligati si sa afiseze vizibil sintagma “carne romaneasca” daca aceasta indeplineste conditiile prevazute in Regulamentul UE nr. 1337/2013 privind indicarea tarii de origine sau a locului de provenienta pentru carnea proaspata, refrigerata sau congelata, precum si Regulamentul CE nr. 1760/2000 privind sistemul de identificare si inregistrare a bovinelor si privind etichetarea carnii de vita si manzat.